Απίστευτο! Δήμαρχος στη Γαλλία συστήνει στους δημότες να μην πάνε στο νοσοκομείο της πόλης

Σύσταση να αποφεύγουν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο δημόσιο νοσοκομείο της πόλης του συστήνει ένας δήμαρχος στη Γαλλία, επισημαίνοντας ότι ασθενείς πεθαίνουν επειδή δεν δέχονται την απαιτούμενη φροντίδα.

Σε e-mail προς τις υγειονομικές αρχές, το οποίο εστάλη στις 7 Μαρτίου και αποκαλύφθηκε πρόσφατα στον γαλλικό Τύπο, ο Ζιλ Αβερούς, δήμαρχος του Σατορού, σημειώνει ότι δεν έχει προηγούμενο η κατάρρευση της δημόσιας νοσοκομειακής περίθαλψης.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να καταγράφουμε ανθρώπους που πεθαίνουν επειδή δεν έγινε σωστή διάγνωση ή δεν δέχθηκαν την κατάλληλη φροντίδα», ανέφερε αγανακτισμένος ο δήμαρχος του Σατορού.

Σύστησε μάλιστα στους δημότες να αποφεύγουν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο δημόσιο νοσοκομείο της πόλης τους, προτρέποντάς τους να μεταβαίνουν σε εκείνο της πόλης Ισουντάν (που απέχει περίπου 30 λεπτά με το αυτοκίνητο) ή στη Λιμόζ (1 ώρα και 10 λεπτά, αντιστοίχως), όπως μεταδίδει η εφημερίδα La Nouvelle République.

Η περιφερειακή διεύθυνση Δημόσιας Υγείας (ARS) αντέδρασε επικαλούμενη οργανωτικά προβλήματα όπως «δυσκολίες στην πρόσληψη προσωπικού» εξαιτίας «ελάχιστα ελκυστικής περιοχής για τους επαγγελματίες υγείας», καθώς και ελλείψεις του εθνικού συστήματος υγείας.

Η γενική διευθύντρια Κλαρά ντε Μπορ τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πως δεν μπορούμε να περιμένουμε από ένα νοσοκομείο να αντισταθμίσει τις δυσλειτουργίες του εθνικού συστήματος υγείας. Αναφέρθηκε επίσης σε κοινωνικά προβλήματα που επιδεινώνουν τις αντοχές νοσοκομείων, όπως περιπτώσεις ηλικιωμένων που «τους στέλνουν στο νοσοκομείο επειδή βρίσκονται στο τέλος της ζωή τους».

(με πληροφορίες από enikos. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί