ζητώντας τη βοήθεια της Γαλλίας για την εκδίωξη των κυβερνώντων από την εξουσία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επί τόπου.
«Βοηθήστε μας! Επανάσταση!» φώναζε το οργισμένο πλήθος αποδοκιμάζοντας τον πρόεδρο Αούν και επαναλαμβάνοντας «ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος», ενώ ο Μακρόν πραγματοποιούσε περιοδεία στη χριστιανική συνοικία Γκεμαϊζέ, που καταστράφηκε από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν προχθές στο λιμάνι της Βηρυτού προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 137 ανθρώπων. Σύμφωνα με πηγή των δυνάμεων ασφαλείας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι νεκροί έχουν φθάσει τουλάχιστον τους 145.
Εξάλλου, όπως μεταδίδει το Reuters, ο Γάλλος πρόεδρος είπε στο οργισμένο πλήθος στο κέντρο της Βηρυτού πως η γαλλική βοήθεια δεν θα πάει σε «διεφθαρμένα χέρια» και ότι θα επιδιώξει μια νέα συμφωνία με τις πολιτικές αρχές.
«Σας εγγυώμαι αυτό — η βοήθεια δεν θα πάει σε διεφθαρμένα χέρια», είπε ο Μακρόν στους διαδηλωτές στο κέντρο της Βηρυτού.
«Θα μιλήσω με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και θα τους ζητήσω μια νέα συμφωνία. Βρίσκομαι εδώ σήμερα για να τους προτείνω μια νέα πολιτική συμφωνία», είπε.
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρωσία για TurkStream: Η εντατικοποίηση των ουκρανικών επιθέσεων απειλεί τις διαδρομές εξαγωγών αερίου
- Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά – Κακουργηματική δίωξη στα δύο άτομα που ήταν μαζί με το θύμα
- Σ. Φάμελλος: «Η κυβέρνηση επιλέγει μέτρα περιορισμένης εμβέλειας για να βγει από την υποχρέωση»
- Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση καλλωπισμού του άξονα της Δ. Γούναρη – Σβήνονται γκράφιτι, καθαρίζεται ο δημόσιος χώρος
- Υπ. Πολέμου ΗΠΑ: «Οι αχάριστοι Ευρωπαίοι θα έπρεπε να μας ευχαριστούν για το Ιράν» – Vid
- ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτη την ελληνική κτηνοτροφία απέναντι στις επιζωοτίες
- Τ. Θεοδωρικάκος για πλαφόν: «Αναγκαίο για την προστασία από την αισχροκέρδεια» – Μέχρι πότε θα διαρκέσει
- Η αποχαιρετιστήρια ομιλία του Κωνσταντινόπουλου στη Βουλή: «Επέλεξα να μην μείνω σιωπηλός»
- Αυτή είναι η απόφαση για τα επιτόκια της ΕΚΤ
- Πρατήρια καυσίμων: Τι αποφασίστηκε για το ενδεχόμενο απεργίας









