Απελπισμένη η Δύση πάει για Τρίτο Παγκόσμιο; Αμερικανός συνταγματάρχης προειδοποιεί

«Μα τι έχουν στο μυαλό τους;» αναρωτιέται ο στρατιωτικός ειδικός. Ο Μπάιντεν θα στείλει Αμερικανούς σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου;

Πρώτο θέμα και σήμερα το δημοσίευμα που ισχυρίζεται πως ΗΠΑ και ΝΑΤΟ εργάζεται για να δημιουργήσουν αρκετούς «χερσαίους διαδρόμους» για τα αμερικανικά στρατεύματα και τον εξοπλισμό τους για να μπουν στην πρώτη γραμμή σε περίπτωση που ξεσπάσει ευρωπαϊκός μεγάλος πόλεμος με την Ρωσία (ΕΔΩ).

Ο Ντάγκλας Μακγκρέγκορ, απόστρατος Συνταγματάρχης έγραψε την Τρίτη στο X: «Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει τώρα να φέρει τα αμερικανικά στρατεύματα στην πρώτη γραμμή για να πολεμήσει τη ΡΩΣΙΑ. Μα τι έχουν στο μυαλό τους; Το ΝΑΤΟ αποκάλυψε τις προετοιμασίες του να αναπτύξει αμερικανικά στρατεύματα στην ευρωπαϊκή πρώτη γραμμή σε περίπτωση πλήρους κλίμακας σύγκρουσης με την Ρωσία».

Ο απόστρατος συνταγματάρχης ισχυρίστηκε ότι το ΝΑΤΟ «παρακάμπτει τα τοπικά γραφειοκρατικά εμπόδια» ανοίγοντας τους χερσαίους διαδρόμους!

Γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του:

«Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει τώρα να οδηγήσει τα αμερικανικά στρατεύματα στην πρώτη γραμμή για να πολεμήσουν τη Ρωσία. Μα τι έχουν στο μυαλό τους;

Το ΝΑΤΟ αποκάλυψε τις προετοιμασίες του για την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην ευρωπαϊκή πρώτη γραμμή σε περίπτωση πλήρους κλίμακας σύγκρουσης με την Ρωσία.

Δημιουργούνται καινοτόμοι «χερσαίοι διάδρομοι» για να επιταχυνθεί η μετακίνηση στρατιωτών μέσω της κεντρικής Ευρώπης, παρακάμπτοντας τα τοπικά γραφειοκρατικά εμπόδια. Αυτή η στρατηγική διάταξη επιτρέπει στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να αντιδράσουν γρήγορα σε περίπτωση που οι επιθετικές ενέργειες του Πούτιν στην Ουκρανία επεκταθούν προς τα δυτικά.

Οι αναφορές δείχνουν ότι αυτά τα σχέδια περιλαμβάνουν επίσης διατάξεις για πιθανές ρωσικές επιθέσεις.

Σε τέτοια σενάρια, τα στρατεύματα θα μπορούσαν να κινητοποιηθούν μέσω διαδρόμων στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Τουρκία για να φτάσουν στα Βαλκάνια, ή εναλλακτικά, να προχωρήσουν προς τα βόρεια σύνορα της Ρωσίας μέσω Σκανδιναβίας. Αυτές οι λεπτομέρειες κοινοποιήθηκαν από αξιωματούχους με την The Telegraph.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 300.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε κατάσταση  υψηλής ετοιμότητας  σε περίπτωση που χρειαστεί να αναλάβουν δράση κατά της Ρωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζο Μπάιντεν είχε πει το 2021 ότι η τοποθέτηση αμερικανικών στρατευμάτων στο έδαφος για να πολεμήσουν την Ρωσία «δεν είναι στο τραπέζι», ωστόσο στην πράξη αποδεικνύεται το αντίθετο!

Η διεθνιστική ελίτ είναι τόσο απελπισμένη, ώστε θα ξεκινήσει έναν ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο ή κάτι άλλο θα συμβεί;

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί