Ανατολική Γερμανία και Βαυαρία προκαλούν πολιτικό «ΚΡΟΤΟ» στην Ευρώπη

Τι δείχνει δημοσκόπηση...

Πολύ μπροστά βρίσκεται το δεξιό κόμμα AfD στις δημοσκοπήσεις στην Ανατολική Γερμανία, προκαλώντας «κρότο» σε ολόκληρη την Γερμανική Ομοσπονδία!

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση -ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ- του Spiegel, το δεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συγκεντρώνει το 32% των συνολικών ψήφων στην Ανατολική Γερμανία.

Το AfD, στο οποίο έχει κάνει αναφορά και ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, συγκέντρωσε τις υψηλότερες δημοσκοπήσεις σε όλες τις ανατολικές περιοχές εκτός από την πρωτεύουσα του Βερολίνου και είχε την μεγαλύτερη επιρροή στους νέους ψηφοφόρους.

Τα δε υπόλοιπα κόμματα καταβαραθρώθηκαν στο Βρανδεμβούργο, το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, την Σαξονία, την Σαξονία-Άνχαλτ, την Θουριγγία και το Βερολίνο!

Σύμφωνα με την έρευνα, οι σοσιαλδημοκράτες του SPD βρίσκονται στο δώδεκα τοις εκατό, οι Πράσινοι στο 9 τοις εκατό, το φιλελεύθερο FDP στο τέσσερα τοις εκατό. 

Η Αριστερά έλαβε το εννέα τοις εκατό των ψήφων στην ανατολική Γερμανία, η οποία είχε μέχρι και το 1991 σοσιαλιστικό καθεστώς σοβιετικού τύπου!!!

Τα ποσοστά του AfD στην Ανατολική Γερμανία έχουν ιδιαίτερη σημασία για το 2024. Νέα πολιτειακά κοινοβούλια εκλέγονται σε τρία ομοσπονδιακά κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας. Οι εκλογές στη Σαξονία και την Θουριγγία είναι την 1η Σεπτεμβρίου και στο Βραδεμβούργο στις 22 Σεπτεμβρίου.

Η αξιολόγηση των δημοσκόπων καταλήγει στο συμπέρασμα πως το AfD έχει φτάσει το 30 τοις εκατό σε όλα τα νέα ομοσπονδιακά κράτη και επομένως έχει σαφώς τα υψηλότερα μερίδια μεταξύ των κομμάτων. Μέχρι στιγμής, το AfD δεν κατάφερε ποτέ να γίνει η ισχυρότερη δύναμη σε πολιτειακές εκλογές. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τον Σεπτέμβριο του 2024, γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ!

Σημειώνεται πως και η Βαυαρία έχει ξεκινήσει να σκέφτεται εκτός λογικής Βερολίνου!

photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί