Αναφορές στον αργεντίνικο τύπο ότι η κυβέρνηση Μιλέι κατέληξε σε συμφωνία με το ΔΝΤ

H κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σύμφωνα με τον αργεντίνικο τύπο.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, ο υπουργός Οικονομίας, Λουίς Καπούτο (Luis Caputo), οριστικοποιεί τις λεπτομέρειες με τους τεχνικούς του οργανισμού και την Κεντρική Τράπεζα (BCRA) για να την ανακοινώσει σήμερα, αναφέρει η La Nacion.

Την περασμένη Παρασκευή (05.01.24) έφτασε στη χώρα αντιπροσωπεία με επικεφαλής τους οικονομολόγους Luis Cubeddu και Ashvin Ahuja, οι οποίοι πραγματοποίησαν τεχνικές συναντήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Μέγαρο του Υπουργείου Οικονομικών και στην Κεντρική Τράπεζα και τη Δευτέρα (08.01.24) συναντήθηκαν με τον Caputo και τον επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου, Nicolás Posse.

“Η συνάντηση ήταν θετική, τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεχίσουν να εργάζονται τις επόμενες ημέρες με την πρόθεση να εκδώσουν ένα κοινό ανακοινωθέν με τα συμπεράσματα της επίσκεψης”, ανέφερε η κυβέρνηση.

Το υπουργείο Οικονομίας επιδιώκει να ξεμπλοκάρει το συντομότερο δυνατό τις εκταμιεύσεις ύψους 3,280 δις. δολαρίων που εκκρεμούσαν από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η προηγούμενη οικονομική διοίκηση απέτυχε να επιτύχει όλους τους στόχους που είχαν τεθεί με το ΔΝΤ και η έβδομη αξιολόγηση της Συμφωνίας Διευρυμένων Χρηματοδοτικών Διευκολύνσεων (EFF) δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Αυτόν τον μήνα, η Αργεντινή πρέπει να καταβάλει στο ΔΝΤ λήξεις κεφαλαίου ύψους 1974,4 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ, ενώ την 1η Φεβρουαρίου πρέπει να καταβάλει άλλα 877 εκατ. δολάρια ΗΠΑ σε τόκους. Σημειώνεται ότι χθες κατέβαλε 1,5 δισ. δολάρια ΗΠΑ σε λήξεις τόκων ιδιωτικού χρέους (ομόλογα και Globals).

(με πληροφορίες από newsit. gr / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EFE)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί