Αλίμονο στα έθνη του βορρά! Η Δανία επιβεβαιώνει τις συζητήσεις για ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στο έδαφός της

Έντονη στρατιωτική κινητικότητα παρατηρείται στη Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη.

Η Δανία επιβεβαιώνει συνομιλίες για μία νέα αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία θα μπορούσαν να βρεθούν αμερικανικά στρατεύματα στο δανέζικο έδαφος, όπως μεταδίδει το sputniknews.


Κοπεγχάκη και Ουάσινγκτον διαπραγματεύονται μία νέα αμυντική συμφωνία, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Πέμπτη (10/02) ο Δανός υπουργός Άμυνας Μόρτεν Μπόντσκοφ, προσθέτοντας ότι η Δανία θα συνεισφέρει στην ενίσχυση της εμπλοκής των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

«Δανία και ΗΠΑ ξεκινούν διαπραγματεύσει για συμφωνία αμυντικής συνεργασίας. Ένα νέο κεφάλαιο στις ισχυρές διατλαντικές μας σχέσεις. Η Δανία θα συνεισφέρει στην ενίσχυση της αμερικανικής εμπλοκής στην Ευρώπη. Πρόκειται για την υπεράσπιση των κοινών μας αξιών», είπε ο Μπόσκοφ, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του υπουργείου Άμυνας.

(φωτο:photo screenshot)


Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η πρωθυπουργός της χώρας Μέττε Φρεντέρικσεν τόνισε ότι η νέα συμφωνία δεν συνδέεται με την κατάσταση στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι η συμφωνία μπορεί να προβλέπει την ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στη Δανία.

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί