Ακάθεκτοι οι διεθνιστές στην Ε.Ε.: Συνεχίζονται τα αυτοκτονικά μέτρα

Τι ανακοίνωσε περιχαρής η Φον ντερ Λάιεν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΚ) υπέβαλε πρόταση για την ένταξη τριάντα πετρελαιοφόρων στο 21ο πακέτο αντιρωσικών κυρώσεων και τη διατήρηση του ανώτατου ορίου τιμών για το ρωσικό πετρέλαιο που είχε ορίσει νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την παρουσίαση του νέου πακέτου που θα συζητηθεί από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ στις 15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, το νέο κύμα αντιρωσικών κυρώσεων συνοψίζεται στους εξής τομείς:

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο

  • Η Κομισιόν προτείνει την προσθήκη τριάντα πετρελαιοφόρων στο πακέτο κυρώσεων και τη διατήρηση του ανώτατου ορίου τιμών πετρελαίου που είχε οριστεί νωρίτερα. Συνολικά, υπάρχουν 632 πλοία στη μαύρη λίστα αυτή τη στιγμή.
  • Η ΕΚ προτείνει επίσης την απαγόρευση των πωλήσεων μεταφορέων LNG στη Ρωσία και την εισαγωγή κυρώσεων κατά λιμένων, αεροδρομίων ή διυλιστηρίων που ασχολούνται με το εμπόριο ή τη διύλιση ρωσικού πετρελαίου.
  • Η ΕΕ θέλει να απαγορεύσει τις συναλλαγές σε σχέση με δύο ρωσικά λιμάνια και τέσσερα αεροδρόμια, έγραψε η κορυφαία διπλωμάτης της ΕΕ Κάγια Κάλας στο X.

Απαγόρευση εισόδου για συμμετέχοντες σε Ειδικές Στρατιωτικές Επιχειρήσεις

  • Η ΕΚ προτείνει να οριστεί απαγόρευση εισόδου για όλους τους συμμετέχοντες στην Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση στην Ουκρανία, δήλωσε η φον ντερ Λάιεν.

Χρηματοπιστωτικός τομέας

  • Η ΕΚ πρότεινε την εισαγωγή περιορισμών κατά ενενήντα χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 31 ρωσικών τραπεζών και 20 τραπεζών, πλατφορμών κρυπτονομισμάτων και εμπόρων πετρελαίου παγκοσμίως.
  • Η Κάγια Κάλας δήλωσε με τη σειρά της ότι η ΕΕ σχεδιάζει να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία ενενήντα τραπεζών από τη Ρωσία και τρίτες χώρες.
  • Η ΕΕ θα απαγορεύσει τις συναλλαγές σε έντεκα πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων.

Περιορισμοί εξαγωγών

  • Η ΕΚ θα εισαγάγει περιορισμούς στις εξαγωγές μετάλλων, κραμάτων και εξαρτημάτων drones στη Ρωσία.
  • Η απαγόρευση εισαγωγών ρωσικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων μετάλλων και ανταλλακτικών, θα τεθεί άμεσα σε ισχύ.
  • Θα εισαχθούν περιορισμοί στις εξαγωγές κατά εταιρειών από την Κίνα, την Τουρκία, το Κιργιστάν, τα ΗΑΕ και την Ινδία.
  • Η ΕΕ θα περιορίσει τις εξαγωγές κραμάτων υψηλής απόδοσης, νικελίου σε σκόνη, πολύτιμων μεταλλευμάτων και χημικών ουσιών.

Αλιεία

  • Οι κυρώσεις θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά στον τομέα της αλιείας, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους απαγόρευσης των εξαγωγών μπακαλιάρου στην ΕΕ.

Με πληροφορίες από Tass – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo αρχείου

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί