Αίγυπτος: Δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον Μαχμούντ Εζάτ των Αδελφών Μουσουλμάνων

Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη τον Μαχμούντ Εζάτ, τον πρώην επικεφαλής των Αδελφών Μουσουλμάνων, μερικούς μήνες μετά τη σύλληψή του σε διαμέρισμα στο Κάιρο.

Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν τον Εζάτ τον περασμένο Αύγουστο στη διάρκεια επιδρομής που πραγματοποίησαν σε περιοχή του Καΐρου. Ήταν ένα σημαντικό πλήγμα σε μια οργάνωση που αποτελεί στόχο καταστολής αφότου εκδιώχθηκε από την εξουσία το 2013.

Ο Εζάτ καταδικάσθηκε με κατηγορίες για υποκίνηση βίας και προμήθεια πυροβόλων όπλων στη διάρκεια συγκρούσεων έξω από την έδρα των Αδελφών Μουσουλμάνων μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του το 2013, δήλωσε δικαστική πηγή. Άλλα στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων είχαν καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη στην ίδια υπόθεση.

Δεν κατέστη αμέσως δυνατή η επικοινωνία με τον συνήγορο του Εζάτ. Όταν είχε συλληφθεί ο Εζάτ, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι είχαν ανακοινώσει πως διώκεται με «ψευδείς πολιτικές κατηγορίες».

Ο Εζάτ ήταν υπαρχηγός του ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων Μοχάμεντ Μπαντίε και θεωρούνταν σκληροπυρηνικός στους κόλπους της οργάνωσης. Ανέλαβε χρέη ηγέτη μετά τη σύλληψη του Μπαντίε τον Αύγουστο του 2013.

Ο Εζάτ είχε προηγουμένως καταδικασθεί ερήμην σε θάνατο και σε ισόβια, όμως οι δίκες του θα επαναληφθούν μετά τη σύλληψή του.

Άλλα στελέχη της οργάνωσης βρίσκονται στη φυλακή ή έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί