ΑΓΟΡΕΣ ΠΑΝΙΚΟΥ για το νερό στη Βρετανία, ενώ έρχεται η «λάθος» βροχή

Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται οι Βρετανοί καταναλωτές, από την Παρασκευή, που μεγάλο μέρος της χώρας κηρύχθηκε επίσημα σε κατάσταση ξηρασίας.

Οι μνήμες ξύπνησαν και οι Βρετανοί σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ να προμηθευτούν εμφιαλωμένο νερό και ορισμένα σούπερ μάρκετ έχουν ήδη αρχίσει να θέτουν πλαφόν στα 3-5 μπουκάλια.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο του 1976, να «στεγνώσουν» δηλαδή οι οικιακές βρύσες. Το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς έχει µείνει στην Ιστορία ως «η µεγάλη ξηρασία».

Οκτώ περιοχές της Αγγλίας βρίσκονται επίσημα σε ξηρασία, λόγω της έντονης ζέστης και των χαμηλών βροχοπτώσεων, με τους ειδικούς να προειδοποιούν, ότι μπορεί να χρειαστεί μέχρι το επόμενο έτος για να επανέλθουν τα συνήθη επίπεδα στους ταμιευτήρες υδάτων.

Η ποσότητα νερού που διατηρήθηκε στις δεξαμενές της Αγγλίας ήταν μόλις στο 65% της συνολικής χωρητικότητας στα τέλη του περασμένου μήνα – το χαμηλότερο επίπεδο για εκείνο το σημείο του ημερολογιακού έτους από το 1995.

«Όλες οι εταιρείες ύδρευσης μας έχουν διαβεβαιώσει ότι οι βασικές προμήθειες εξακολουθούν να είναι ασφαλείς», δήλωσε ο υπουργός Υδάτων Steve Double.

Οι βροχές που έρχονται αποτελούν τη νέα απειλή;
Σύμφωνα με τις προβλέψεις μετά την ξηρασία έρχονται καταστροφικές βροχές, που προβλέπονται από την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η βροχές αυτές κάθε άλλο παρά θα ανακουφίσουν την κατάσταση, αλλά θα είναι του «λάθους» είδους, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τοπικές ξαφνικές πλημμύρες.

Το «σωστό» είδος βροχής που χρειάζεται το έδαφος λένε από την μετεωρολογική υπηρεσία, είναι σταθερή ροή και επίμονη σε μακρύ διάστημα. Αυτό δίνει στο ξηρό έδαφος περισσότερο χρόνο για να απορροφήσει τη βροχόπτωση, προτού αυτή εξαφανιστεί στον πλησιέστερο αγωγό ή ποτάμι.

με πληροφορίες naftemporiki/ pexels

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί