Ο δράστης της επίθεσης στη Βιέννη ήταν ένας 20χρονος άνδρας που είχε καταδικασθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, δήλωσε ο αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ, ενώ η αυστριακή κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.
Ο άνδρας αυτός ήταν πολίτης της Αυστρίας και των Σκοπίων, όπως δήλωσε ο υπουργός μιλώντας στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.
Η αυστριακή αστυνομία έχει πραγματοποιήσει επιδρομές σε 15 κατοικίες και έχει θέσει υπό κράτηση άτομα που συνδέονται με τον ύποπτο, σύμφωνα με τον Νέχαμερ.
Στο μεταξύ, η αυστριακή κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος μετά την τρομοκρατική επίθεση.
«Οι σκέψεις μας και η συμπόνια μας είναι με τα θύματα, τους τραυματίες και τις οικογένειές τους σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες για τη δημοκρατία της Αυστρίας», δήλωσε ο Κουρτς πριν από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Το εθνικό πένθος θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη, αποφάσισε η κυβέρνηση.
Θα υπερασπισθούμε την δημοκρατία μας, θα κυνηγήσουμε τους δράστες και όσους βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις, δήλωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, κάνοντας λόγο για μία σαφώς «ισλαμιστική επίθεση».
«Οι σκέψεις μας και η συμπόνια μας είναι με τα θύματα, τους τραυματίες και τις οικογένειές τους σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες για τη δημοκρατία της Αυστρίας», δήλωσε ο Κουρτς πριν από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χιουμοριστικό βίντεο στην Ιαπωνία: Όταν κολλάς με το σκουπίδι για πάντα…λόγω έλλειψης κάδων!
- Ομάν: Η χώρα καταδικάζει τις επιθέσεις στο έδαφός της και δηλώνει ότι καμία πλευρά δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για αυτές
- Επίθεση με drones σε ένα από τα σημαντικότερα σημεία εξαγωγής πετρελαίου δέχθηκε η Ρωσία, vid
- Στην Κίνα το ρομπότ – νοικοκυρά…μπήκε επίσημα στα σπίτια! ΒΙΝΤΕΟ
- Κινέζα φοιτήτρια έγινε παγκόσμιο viral για τον τεράστιο όγκο βιβλίων…πριν τις εξετάσεις! vid
- Ο «πράσινος» λόγος για τον οποίο έσβησαν τα φώτα της Βουλής
- Βιομηχανία αλουμινίου στόχος επίθεσης στο Μπαχρέιν – Δυο τραυματίες
- Δήμος Ηλιούπολης: Δωρεάν 8ήμερο Πασχαλινό Camp για 50 παιδιά 6 έως 12 ετών – Οι αιτήσεις ξεκινάνε
- Αυτά συμβαίνουν στους δρόμους της Ουκρανίας με τις ευλογίες των Δυτικών, vid
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 19χρονος που οδηγούσε στην περιφερειακή οδό με 180 χλμ./ώρα









