Πρίγκιπας Χάρι: Και επίσημα μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ – “Κόβει” τους δεσμούς με το παλάτι

Ο πρίγκιπας Χάρι «κόβει τους δεσμούς» με τη Βρετανία και δηλώνει ότι οι ΗΠΑ είναι η κύρια κατοικία του.

Χώρα μόνιμης διαμονής γίνονται οι ΗΠΑ για τον πρίγκιπα Χάρι και επίσημα, τέσσερα χρόνια από τη στιγμή που εγκατέλειψε το Λονδίνο μαζί με την Μέγκαν Μαρκλ.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ο πρίγκιπας Χάρι ενημέρωσε τα αρχεία του στις ΗΠΑ για να καταστήσει σαφές ότι δεν ζει πλέον στη Βρετανία.

Τα αρχεία τα οποία δημοσιεύθηκαν από το Companies House για τον «Πρίγκιπα Χένρι Τσαρλς Άλμπερτ Ντέιβιντ Δούκα του Σάσεξ» αναφέρουν ότι «η νέα χώρα/πολιτεία/μόνιμης διαμονής είναι οι ΗΠΑ», ενώ μέχρι πρότινος δήλωνε το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ζουν πλέον στην Καλιφόρνια από τότε που αποχώρησαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα τον Μάρτιο του 2020.

Παρόλο που η ηλεκτρονική κατάθεση στο Companies House καταχωρήθηκε μόλις την Τετάρτη (17.04.2024), το έγγραφο δείχνει ότι η αλλαγή έγινε στις 29 Ιουνίου 2023.

Αυτό έγινε την ίδια μέρα που τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσαν ότι το ζευγάρι έφυγε από το Frogmore Cottage, το οποίο ήταν το τελευταίο τους οίκημα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 2019, έγινε γνωστό ότι η Μέγκαν και ο Χάρι πλήρωσαν 2,4 εκατομμύρια λίρες για να καλύψουν την ανακαίνιση και την ενοικίαση του Frogmore στο Home Park Estate.

Βασιλικοί εμπειρογνώμονες δηλώνουν ότι ο Χάρι είναι βαθιά πληγωμένος από την εντολή του πατέρα του να εγκαταλείψουν με την Μέγκαν το Frogmore, που ήταν δώρο γάμου από την βασίλισσα Ελισσάβετ, με εικασίες ότι ήθελε να στείλει ενα μήνυμα διαλέγοντας αυτή την ημερομηνία.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ κλήθηκαν να αδειάσουν το σπίτι και να πάρουν τα υπόλοιπα υπάρχοντά τους από το εξοχικό σπίτι, το οποίο βρίσκεται κοντά στο κάστρο του Γουίνδσορ, εβδομάδες αφότου ο Χάρι κατηγόρησε δημοσίως τη βασιλική οικογένεια στα απομνημονεύματά του Spare. 

(Με πληροφορίες από newsit. gr / photo: EPA-EPA)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί