Η Xiaomi φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με την Great Wall για να χρησιμοποιήσει ένα από τα εργοστάσιά της στην Κίνα για να κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάτω από τα εμβλήματά της. Τα αυτοκίνητα αυτά θα αφορούν την παγκόσμια αγορά, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα smartphone της φίρμας. Σύμφωνα με το Reuters, Χiaomi και Great Wall ίσως ανακοινώσουν την συνεργασία τους αυτή την εβδομάδα.
Εάν οι δύο εταιρείες έρθουν σε συμφωνία, θα είναι η πρώτη φορά που η Great Wall θα κατασκευάσει αυτοκίνητα άλλης εταιρείας, ενώ πιθανότατα θα έχει και ρόλο συμβούλου στο νέο εγχείρημα αυτό της Xiaomi, ώστε να επιταχυνθεί η εξέλιξη του project.
O Lei Jun, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi, πιστεύει πως η εμπειρία και η τεχνογνωσία που έχει η εταιρεία στην μαζική παραγωγή θα την βοηθήσει στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο ειδικός αναλυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Alan Kang δήλωσε: «Η Xiaomi θέλει να βρει έναν έμπειρο κατασκευαστή αυτοκινήτων για να προσφέρει τις υποδομές και αυτή να ενσωματώσει την δική της τεχνογνωσία. H εμπειρία της Xiaomi στα λειτουργικά συστήματα μπορεί να σημαίνει πως οι δύο εταιρίες ίσως συνεργαστούν πιο στενά στο μέλλον».
Η Xiaomi θέλει να λανσάρει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο γύρω στο 2023.
autotriti/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πέρασαν χρόνια αλλά το παραδέχθηκαν! Πρώτο πρόβλημα το μεταναστευτικό στη Βρετανία
- Ταυτόχρονες κρίσεις στον πλανήτη! Θα φτάσουν τα πράγματα στο «αμήν» παγκοσμίως;
- Χαμός στις ΗΠΑ! Πυροβόλησαν και σκότωσαν δεξιό σύμμαχο του Τραμπ σε εκδήλωση – Σκληρά ΒΙΝΤΕΟ
- Ιστορική επανένωση της βασιλικής οικογένειας: Χάρι και Κάρολος συναντιούνται μετά από 18 μήνες
- Δικαστήριο και εξελιγμένο σύστημα ύδρευσης ανακαλύφθηκαν σε αρχαία ελληνική πόλη της Σικελίας, vid
- Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Αναβολή για την Πέμπτη της έκτακτης συνεδρίασης για το Μεσανατολικό
- Πειραιάς: Ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για τη σύγκρουση τραμ με λεωφορείο – Ένοιωσε αδιαθεσία ο οδηγός
- Bill Gates: Πρώτη φορά εκτός 10άδας με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής – Στην κορυφή ο Μασκ
- Δεν θέλουν την Ρωσία του Πούτιν! Μετά τους διεθνιστές της Ευρώπης, ο ΟΗΕ έβαλε το «κερασάκι»
- Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 13χρονου στις Συκιές- Για απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκεται ο 18χρονος
Κύρια Θέματα

















