Η Xiaomi φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με την Great Wall για να χρησιμοποιήσει ένα από τα εργοστάσιά της στην Κίνα για να κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάτω από τα εμβλήματά της. Τα αυτοκίνητα αυτά θα αφορούν την παγκόσμια αγορά, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα smartphone της φίρμας. Σύμφωνα με το Reuters, Χiaomi και Great Wall ίσως ανακοινώσουν την συνεργασία τους αυτή την εβδομάδα.
Εάν οι δύο εταιρείες έρθουν σε συμφωνία, θα είναι η πρώτη φορά που η Great Wall θα κατασκευάσει αυτοκίνητα άλλης εταιρείας, ενώ πιθανότατα θα έχει και ρόλο συμβούλου στο νέο εγχείρημα αυτό της Xiaomi, ώστε να επιταχυνθεί η εξέλιξη του project.
O Lei Jun, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi, πιστεύει πως η εμπειρία και η τεχνογνωσία που έχει η εταιρεία στην μαζική παραγωγή θα την βοηθήσει στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο ειδικός αναλυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Alan Kang δήλωσε: «Η Xiaomi θέλει να βρει έναν έμπειρο κατασκευαστή αυτοκινήτων για να προσφέρει τις υποδομές και αυτή να ενσωματώσει την δική της τεχνογνωσία. H εμπειρία της Xiaomi στα λειτουργικά συστήματα μπορεί να σημαίνει πως οι δύο εταιρίες ίσως συνεργαστούν πιο στενά στο μέλλον».
Η Xiaomi θέλει να λανσάρει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο γύρω στο 2023.
autotriti/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιμένει ο Τραμπ για τις συζητήσεις με την Τεχεράνη και θα δώσει πέντε ημέρες περιθώριο στο Ιράν
- Επιχορήγηση πρατηρίων μέσω voucher έως 3.000 ευρώ – Νέες προθεσμίες για το σύστημα εισροών-εκροών και την απογραφή στο Μητρώο Δεξαμενών
- ΕΙΝΑΠ: Απλήρωτοι για τις εφημερίες Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2026 οι νοσοκομειακοί γιατροί
- Ν. Ανδρουλάκης: Θα διαμορφωθούν 2 όχθες: Αυτοί που υπηρετούν πατρίδα, λαό και δημόσιο συμφέρον κι αυτοί που μπροστά στην εξουσία και την καρέκλα σιωπούν
- Κερτ Ράσελ: Ο χαρακτήρας τον οποίο υποδύεται στη νέα του σειρά, ζει όπως ο ίδιος στην πραγματικότητα
- Ηράκλειο – Eμπορία ανθρώπων: Προσωρινά κρατούμενος ο φερόμενος ως ανώτατο στέλεχος και η σύζυγός του
- Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε από τα διυλιστήρια να αυξήσουν την παραγωγή τους “προσωρινά”
- Απάντηση Φάμελλου σε Ανδρουλάκη για συμμετοχή στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
- Κατεδάφιση ακατάλληλου σχολικού κτιρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Τι θα ανεγερθεί στη θέση του
- Διάψευση έρχεται από το Ιράν: «Δεν έχουν διεξαχθεί διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ»









