Οδήγηση και γυαλιά οράσεως – Πότε κινδυνεύετε με πρόστιμο 200 ευρώ

Τα γυαλιά οράσεως είναι υποχρεωτικά για κάποιους οδηγούς, αρκετοί όμως από αυτούς δεν τα χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τις πιθανότητες ατυχήματος αλλά και επιβολής προστίμου.


Η όραση μαζί με την ακοή βοηθούν στο να αντιλαμβανόμαστε καλύτερα το περιβάλλον και σαν οδηγοί να ελέγχουμε όσο μπορούμε τις συνθήκες κίνησης που συναντάμε.

Υπάρχουν όμως αρκετοί οδηγοί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την όρασή τους και δεν χρησιμοποιούν τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής κατά την διάρκεια της οδήγησης, αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας.


Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και το άρθρο 101 για την χρήση βοηθητικών οργάνων κατά την οδήγηση, οι οδηγοί οχημάτων υποχρεούνται να φορούν τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής τους για ασφαλέστερες μετακινήσεις.

Εντούτοις, στα σύγχρονα διπλώματα οδήγησης αναγράφεται ο κωδικός 01 που σημαίνει οδήγηση με γυαλιά, και υποχρεώνει τον κάτοχό του να έχει μαζί του και ένα δεύτερο ζευγάρι γυαλιά οράσεως για ώρα ανάγκης. Σε διαφορετική περίπτωση, ο παραβάτης οδηγός τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ.

(Με πληροφορίες από carandmotor. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί