και η εξέλιξη αυτή αποτελεί τεράστιο πλήγμα για τη Honda (στην οποία και ανήκει η πίστα), που ήθελε να αποχαιρετήσει το μαγικό κόσμο της Formula 1 με έναν εντός έδρας αγώνα-γιορτή.
Για τις τοπικές αρχές, οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτέλεσαν σημείο αναφορά για την απόφαση για το Grand Prix. Και παρότι η F1 είχε παρουσιάσει πλάνο μεταφοράς των εμπλεκόμενων στο σπορ με πτήσεις τσάρτερ από την Τουρκία και με ξεχωριστό πρόγραμμα τεστ για τον Covid-19, οι Ιάπωνες αποφάσισαν να δώσουν ραντεβού για το 2022.
Η σχετική ανακοίνωση της F1 ανέφερε:
«Μετά από συζητήσεις ανάμεσα στον promoter και τις Ιαπωνικές αρχές, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας πήρε την απόφαση να ματαιώσει τον φετινό αγώνα λόγω των συνεχιζόμενων επιπλοκών που φέρνει στη χώρα η πανδημία. Η Formula 1 δουλεύει πλέον πάνω στις λεπτομέρειες για την αναθεώρηση του προγράμματος και τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινώσει τις οριστικές λεπτομέρειες. Η F1 απέδειξε φέτος και το 2020, πως μπορεί να προσαρμοστεί και να βρει λύσεις στην παρούσα αβεβαιότητα και είναι ενθουσιασμένη από το επίπεδο του ενδιαφέροντος άλλων προορισμών, για να φιλοξενήσουν αγώνες της F1 φέτος και τα επόμενα χρόνια».
Ποιο είναι λοιπόν το Σχέδιο Β; Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, η F1 και πέρυσι αλλά και φέτος βρήκε λύσεις. Όμως ακόμα δεν ξέρουμε πόσες λύσεις θα χρειαστεί αφού η Τουρκία, η Βραζιλία και το Μεξικό εξακολουθούν να βρίσκονται στην κόκκινη ταξιδιωτική λίστα της Μεγάλης Βρετανίας. Και με περισσότερους από 1000 συμμετέχοντες στο σπορ (με διάφορους ρόλους) να προέρχονται από τη Γηραιά Αλβιώνα, αυτό αποτελεί πρόβλημα στο οποίο είναι άγνωστο αν θα βρεθεί λύση.
Το Κατάρ και η πίστα του Losail είναι υποψήφια για να καλύψει το κενό, το Μπαχρέιν και η πίστα του Sakhir δεν αποκλείεται να φιλοξενήσουν και δεύτερο αγώνα (όπως πέρυσι) ενώ υπάρχει έντονη φημολογία και για δεύτερο αγώνα στο Circuit of the Americas, με τίτλο Texan Grand Prix.
(Newsauto)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκ στο Αζερμπαϊτζάν: Νύφη αυτοκτόνησε μετά τα σχόλια των πεθερικών της για το «προκλητικό» νυφικό της,vid
- Η πρόεδρος του Μεξικού δήλωσε ότι συμφώνησε με τον Τραμπ να παρατείνουν την προθεσμία για τις εμπορικές συναλλαγές
- Σε αυτό συμφωνούν όλοι! Η Ρωσία τι θα κάνει όμως στο τέλος;
- 28η Οκτωβρίου: Στη Θεσσαλονίκη για τη στρατιωτική παρέλαση Μητσοτάκης – Δένδιας
- Γκιγιέρμο ντελ Τόρο: «Προτιμώ να πεθάνω» παρά να χρησιμοποιήσω AI στις ταινίες μου
- Ισραήλ: Η Χαμάς πρέπει να επιστρέψει όλες τις σορούς των ομήρων, σύμφωνα με το Φόρουμ των Οικογενειών
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ:13 συνολικά οι προσωρινά κρατούμενοι για εγκληματική οργάνωση – Ελεύθερος ο λογιστής
- Κυψέλη: Χειροπέδες σε 37χρονο που απείλησε με πιστόλι γυναίκα μέσα σε κατάστημα
- Παράταση έως 30 Οκτωβρίου για υποβολή των «Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής» Σεπτεμβρίου 2025
- Ελλάδα, αυτοί είναι οι «σύμμαχοί» σου! 20 Eurofighter θα πουλήσουν οι Βρετανοί στους Τούρκους









