οι οποίοι έχουν κάνει αγωγή κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας για την υπερβολική μόλυνση που προκάλεσαν τα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητά της.
Η Volkswagen παραδέχθηκε το 2015 ότι χειραγώγησε το λογισμικό της διαχείρισης των κινητήρων για να συγκαλύψει τα υπερβολικά επίπεδα μόλυνσης των ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων της, προκαλώντας μία σειρά από μηνύσεις και αγωγές που οδήγησαν σε ένα κόστος για την εταιρεία τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ για δικαστικές δαπάνες και πρόστιμα.
«Η Volkswagen και η Ομοσπονδία Γερμανικών Καταναλωτικών Οργανώσεων συμφώνησαν να προχωρήσουν σε συζητήσεις αναφορικά με έναν πιθανό διακανονισμό», ανέφερε η αυτοκινητοβιομηχανία, προσθέτοντας:
«Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο και δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα καταλήξουν σε διακανονισμό. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι συζητήσεις πρέπει να είναι εμπιστευτικές».
Οι Γερμανοί καταναλωτές είχαν μικρότερη επιτυχία από τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες οχημάτων στη διασφάλιση αποζημίωσης από τη VW, επειδή τα γερμανικά αυτοκίνητα δεν έχασαν την πιστοποίηση της οδικής ικανότητάς τους μετά το σκάνδαλο με το ντίζελ.
Στη Γερμανία, τα αυτοκίνητα της VW με μηχανές ντίζελ διατήρησαν την πιστοποίηση της οδικής ικανότητάς τους, εάν οι πελάτες είχαν συμφωνήσει στην αλλαγή του λογισμικού διαχείρισης των μηχανών, με συνέπεια η VW να κρατήσει διαφορετική στάση όσον αφορά την αποζημίωση των πελατών.
(ΦΩΤΟ:Pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ποια ηθοποιός βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για ταινία στο πλευρό του Κέβιν Κόστνερ
- Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον αγνοούμενο δύτη στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης
- Μια φωτιά και μια μετακόμιση έβγαλαν τη ντουλάπα της Γκουίνεθ Πάλτροου στο «σφυρί»
- Αυτό το ελληνικό νησί συγκαταλέγεται στα πιο ελκυστικά ηλιόλουστα μέρη της Ευρώπης για τους Ιρλανδούς
- Χωρίς τάξι θα μείνει σήμερα η Θεσσαλονίκη
- Μετανάστευση: Ο Τραμπ στέλνει την ICE για να συνδράμει στην ασφάλεια των αεροδρομίων
- Ξύλο μετα…μουσικής! Συμφωνική ορχήστρα έπαιζε στη Ρωσία και εκείνοι δέρνονταν, vid
- Λάρισα: Σταδιακά φτάνουν συγγενείς θυμάτων στον χώρο της δίκης για τα Τέμπη
- Super League: Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου
- Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου για την Χεζμπολάχ και τους Φρουρούς της Επανάστασης









