Μεγάλη προσοχή σε αυτό το αντικείμενο που αφήνετε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου – Οι αρχές προειδοποιούν

Ένα κοινό λάθος που κάνει μια μεγάλη μερίδα των οδηγών με το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου τους μπορεί να τους φέρει προ δυσάρεστων εκπλήξεων και καλό θα είναι να αποφεύγεται.

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν πολλούς μικρούς αποθηκευτικούς χώρους στην καμπίνα τους, οι οποίοι λύνουν πραγματικά τα χέρια του οδηγού και των επιβατών τόσο στις μικρές διαδρομές στην πόλη όσο και στις μεγαλύτερες έξω από αυτή.

Ο πλέον «παραδοσιακός» χώρος αποθήκευσης στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου είναι το ντουλαπάκι που βρίσκεται μπροστά από τον συνοδηγό, εκεί όπου συνήθως αποθηκεύουμε τα έγγραφα του αυτοκινήτου, μαζί με άλλα μικρά αντικείμενα, τα οποία δεν επιθυμούμε να μεταφέρουμε μαζί μας.

Και ενώ το ντουλαπάκι δημιουργήθηκε ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό οι αστυνομικές αρχές προειδοποιούν για μια κοινή συνήθεια την οποία και χαρακτηρίζουν ως εσφαλμένη καθώς μπορεί να βάλει τον ιδιοκτήτη ενός αυτοκινήτου σε μπελάδες.

Το λάθος που κάνει η πλειοψηφία των οδηγών με το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου είναι να τοποθετεί εκεί και τα κλειδιά του σπιτιού. Το σκεπτικό πίσω από αυτή την ενέργεια έχει φυσικά μια λογική βάση.

Με τα κλειδιά του σπιτιού στο ντουλαπάκι μειώνεται σε μεγάλο βαθμό η πιθανότητα να τα χάσει ο οδηγός στην καθημερινότητά του από κάποια απροσεξία και να κλειστεί έξω από την οικία του.

Ωστόσο, αυτήν την ενέργεια ανυπομονούν και οι κλέφτες που έχουν στον στόχο τους αυτοκίνητα καθώς αυτό μπορεί να δώσει απρόσκοπτη πρόσβαση σε ένα σπίτι και ενδεχομένως να πολλαπλασιάσει τα κλοπιμαία και το κέρδος.

Τα κλειδιά, μαζί με τα έγγραφα του αυτοκινήτου στο ντουλαπάκι -και άλλα χαρτιά με προσωπικά δεδομένα -αποτελούν έναν επικίνδυνο συνδυασμό. Αποκτώντας πρόσβαση στην καμπίνα του αυτοκινήτου, οι κλέφτες μπορούν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να μάθουν και τη διεύθυνση ενός σπιτιού, ενώ με τα κλειδιά στο χέρι η είσοδος σε αυτό το σπίτι γίνεται “παιχνιδάκι”.

Η προειδοποίηση έρχεται από την ισπανική Αστυνομία, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρήσει μια αύξηση στον αριθμό ληστειών σε σπίτια, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «καθαρές» αφού οι κλέφτες δεν αφήνουν πίσω τους σημάδια παραβίασης. Οι ισπανικές αρχές πιστεύουν ότι αυτή η αύξηση συνδέεται με την τοποθέτηση των κλειδιών του σπιτιού στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου.

Γενικότερα οι αρχές προειδοποιούν να μην αφήνουν οι οδηγοί τα κλειδιά του σπιτιού στο ντουλαπάκι, ειδικά αν πρόκειται να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ίδιο σημείο, όπως για παράδειγμα στο πάρκινγκ ενός αεροδρομίου.

Μάλιστα οι αρχές πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα και συνιστούν στους οδηγούς να παίρνουν μαζί τους και όποιο έγγραφο υπάρχει μέσα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου με προσωπικά δεδομένα ώστε να κάνουν έτσι ακόμη πιο δύσκολο το έργο των κλεφτών στην αναγνώριση του επόμενου στόχου τους.

(Με πληροφορίες από carandmotor. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί