• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Skoda Octavia υποψήφια για το πανευρωπαϊκό βραβείο “Car of the Year”

Η Skoda Octavia υποψήφια για το πανευρωπαϊκό βραβείο “Car of the Year”

Η ολοκαίνουργια Skoda Octavia συνεχίζει να εντυπωσιάζει, αυξάνοντας τις διεθνείς διακρίσεις της. Η τέταρτη γενιά του best-seller της τσέχικης εταιρείας συμπεριλήφθηκε στη λίστα των φιναλίστ για το φετινό πανευρωπαϊκό βραβείο «Car of the Year».

Μία διεθνής κριτική επιτροπή, στην οποία ψηφίζουν 60 δημοσιογράφοι αυτοκινήτου από 23 ευρωπαϊκές χώρες, θα επιλέξει το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για την ευρωπαϊκή ήπειρο από τα 29 καινούργια αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν στις διεθνείς αγορές τους τελευταίους 12 μήνες. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθεί την 1η Μαρτίου.

Το «Car of the Year» αποτελεί την σημαντικότερη διάκριση της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, υπάρχει ως θεσμός από το 1964 και διοργανώνεται από εννέα Μέσα του ειδικού Τύπου από αντίστοιχες ευρωπαϊκές χώρες. Κάθε χρόνο, όλα τα νέα μοντέλα που διατίθενται σε τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές αγορές κατά τη διάρκεια των δώδεκα μηνών που έχουν προηγηθεί της ψηφοφορίας, είναι εν δυνάμει υποψήφια. Από τα 29 μοντέλα που αποτελούσαν την αρχική λίστα, επιλέχθηκαν, σύμφωνα με την καθιερωμένη πρακτική της επιτροπής, επτά φιναλίστ. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το μοντέλο έχει παρουσία στην τελική επτάδα. Η πρώτη ήταν το 2014 με την τρίτη γενιά του μοντέλου.

ΦΩΤΟ UNSPLASH