Η πιο ακριβή Ferrari που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτή η Ferrari των 48 εκατομμυρίων δολαρίων κατέκτησε τον τίτλο του πιο ακριβού αυτοκινήτου που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

Πρόκειται για μια σπάνια Ferrari 250 GTO του 1962, η οποία βγήκε στο σφυρί πριν από δύο χρόνια στην Pebble Beach της Καλιφόρνια – στην υψηλού κύρους έκθεση αυτοκινήτου “Pebble Beach Concours d’Elegance” -, μέσω του οίκου δημοπρασιών RM Sotheby’s και κατάφερε να πάρει τον τίτλο για το πιο ακριβό αυτοκίνητο που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία

Για τους περισσότερους όμως το ερώτημα είναι… γιατί;

Το αυτοκίνητο αυτό είναι 1 από τα 36 μοντέλα GTO που κατασκευάστηκαν ποτέ, αλλά και ένα από τα 4 GTO που έλαβαν μια αναβάθμιση από την περίοδο Scaglietti – την ιταλική εταιρεία σχεδιασμού αυτοκινήτων και αμαξωμάτων που δραστηριοποιούνταν τη δεκαετία του 1950.

Πέρα από αυτό, το αυτοκίνητο έχει μια λαμπρή αγωνιστική καριέρα. Ο Edoardo Lualdi-Gabardi το οδήγησε στη νίκη στο ιταλικό GT Championship του 1962. Ακολούθησαν και άλλοι αγώνες, με πάνω από 15 νίκες κατά τη διάρκεια των σεζόν 1962 – 1965.

Κάτω από το καπό του αυτοκινήτου βρίσκεται ένας κινητήρας V12 3.0 λίτρων, που άνοιξε τον δρόμο για το μέλλον της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε από τον Pininfarina, ο οποίος παρουσίασε ένα μικρότερο όχημα με βελτιωμένη αεροδυναμική.

Αν και ο τυχερός αγοραστής δεν αποκαλύφθηκε, ο πωλητής του αυτοκινήτου ήταν ο Greg Whitten, ένας υπάλληλος της Microsoft από τις πρώτες μέρες της εταιρίας.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το αυτοκίνητο στο παρακάτω βίντεο:

(Peprpetual – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί