Η σουηδική εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων Volvo αναστέλλει την παραγωγή στα εργοστάσια στη Σουηδία, οι ΗΠΑ και το Βέλγιο, για να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα, παρόλο που ξεκινά και πάλι τις μεταποιητικές δραστηριότητες στην Κίνα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, τα εργοστάσια στη Σουηδία –Τορσλάντα, Σκόβντε και Όλοφστρομ– καθώς και η μονάδα στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ θα μείνουν κλειστά από τις 26 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου. Προσωρινά έχει κλείσει και το εργοστάσιο στη Γάνδη του Βελγίου.
«Οι βασικές μας ανησυχίες είναι η υγεία των υπαλλήλων μας και το μέλλον της επιχείρησής μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Χάκαν Σάμιουελσον. «Νομίζω για την οικονομία, χρειάζεται να κάνουμε κάτι δραστικό, αντί να προσπαθούμε με ημίμετρα που τραβούν εις μάκρος». «Βλέπουμε τον αντίκτυπο από αυτό τον κορονοϊό να αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Βλέπουμε προβλήματα σε ό,τι αφορά τις προμήθειες και την επιμελητεία», δήλωσε στο Reuters. «Πρέπει να συμβάλλουμε στην κοινωνική απομάκρυνση».
Ο Σάμιουελσον δήλωσε ότι ο οικονομικός αντίκτυπος της αναστολής λειτουργίας θα είναι πιο ξεκάθαρος όταν η εταιρία ανακοινώσει τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου. Η εταιρία θα μειώσει τις ώρες εργασίας για τους διοικητικούς υπαλλήλους κατά τη διάρκεια αναστολής λειτουργίας των εργαζομένων ενώ θα αξιοποιήσει τα κίνητρα που παρέχει η κυβέρνηση, δήλωσε ο ίδιος.
Ο οικονομικός αντίκτυπος στη Volvo εξαρτάται επίσης από το πώς αντιδρούν οι διάφορες χώρες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον ιό.
«Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των χωρών. Κάποιοι έχουν περιορισμούς στην κυκλοφορία, με τα εστιατόρια και τα σχολεία κλειστά. Σε άλλες χώρες υπάρχουν λιγότερο δραστικά μέτρα. Νομίζω ότι χρειάζεται να συγχρονιστούμε περισσότερο».
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το ΝΑΤΟ θα στείλει «ανατολική φρουρά» στην Αν. Ευρώπη – Πιο κοντά στον πόλεμο παρά στην ειρήνη
- Έχουν ανασταλεί οι άμεσες διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας
- Παλαιστινιακό: Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε δήλωση για λύση δύο κρατών
- Επίσκεψη Μητσοτάκη στον σταθμό του μετρό Σύνταγμα εν όψει της 24ωρης λειτουργίας
- Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στα Οινόφυτα Βοιωτίας – Στη μάχη και ελικόπτερο
- Ο Ρούμπιο πάει… Ισραήλ εν μέσω έντασης στη Μέση Ανατολή
- Ο κυβερνήτης της Γιούτα επιβεβαίωσε τη σύλληψη υπόπτου για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ
- 24ωρη πανελλαδική απεργία ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ την 1η Οκτωβρίου
- Τραμπ για Πούτιν: Έχω καλές σχέσεις μαζί του, αλλά η υπομονή μου εξαντλείται, video
- Τι επιδόματα θα πληρωθούν μέχρι τις 19/9
Κύρια Θέματα

















