Όπως γίνεται αντιληπτό, η οδήγηση με σαγιονάρα ενέχει σημαντικούς κινδύνους, δεδομένου ότι ένα γλίστρημα του ποδιού μπορεί να καταστήσει αδύνατο τον χειρισμό των πεντάλ του γκαζιού και του φρένου, με αποτέλεσμα να προκληθεί κάποιο τροχαίο ατύχημα.

Τι αναφέρει ο ΚΟK
Στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας δεν υπάρχει κάποιο άρθρο στο οποίο να γίνεται σαφής αναφορά στην οδήγηση με σαγιονάρες ή σανδάλια.
Από την άλλη, στην παράγραφο 2 του άρθρου 13 αναφέρεται ότι «ο οδηγός κάθε οχήματος υποχρεούται να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεών του, για να ενεργεί ελεύθερα τους αναγκαίους χειρισμούς». Σε διαφορετική περίπτωση προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ και συνοδεύεται από την επιτόπου αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 30 ημέρες.
Σε περίπτωση, λοιπόν, τροχονομικού ελέγχου, εξαρτάται από τον εκάστοτε διενεργούντα τον έλεγχο το αν η οδήγηση με σαγιονάρες περιορίζει την ελευθερία κινήσεων του οδηγού, και επομένως αν πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο ή όχι.
Ανεξάρτητα, πάντως, από το αξιόποινο (ή μη) της συγκεκριμένης συνήθειας, οι οδηγοί θα πρέπει να αποφεύγουν να οδηγούν με ανοιχτά υποδήματα, μιας και αυξάνονται οι πιθανότητες να εμπλακούν σε τροχαίο ατύχημα.
(με πληροφορίες από carandmotor. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο παγετός μετατρέπει τους δρόμους στην Τουρκία σε «παγίδες θανάτου», vid
- Αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας απέκλεισαν εκ νέου τον αυτοκινητόδρομο Αντιρρίου-Ιωαννίνων
- Πούτιν: «Έχει ανοίξει ο δρόμος για την απελευθέρωση του Ντονμπάς»
- Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ μας πρότειναν “γερές” εγγυήσεις ασφαλείας για 15 χρόνια
- Η Τουρκία επικύρωσε συμφωνία του ΟΗΕ για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα
- Ο Τραμπ απέτυχε να ελέγξει τις ΗΠΑ: Δημόσια καταγγελία βουλευτή για το ουκρανικό, vid
- Θεσσαλονίκη: Αυξημένο κόστος λειτουργίας και επιδείνωση ρευστότητας λόγω της ακρίβειας δηλώνουν οι βιοτέχνες
- Μικρό κοριτσάκι… νευριάζει με την σκιά της: «Γιατί με ακολουθείς;;», vid
- Κεντάκι: Έσωσαν άνθρωπο από το δηλητηριώδες φίδι “black mamba” και βρήκαν τον μπελά τους
- Ο Τραμπ καλεί τον Ζελένσκι να κάνει τώρα συμφωνία αλλιώς θα χάσει κι άλλα εδάφη, vid









