Διέγραψε μέρος των χθεσινών απωλειών το πετρέλαιο, μετά την πτώση πάνω από 5% και σε χαμηλό τριών εβδομάδων κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, μετά την ανακοίνωση ότι αποδεσμεύονται τεράστιες ποσότητες πετρελαίου από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης για να υποκατασταθεί μέρος των εισαγωγών από τη Ρωσία.
Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του μπρεντ σημείωσε άνοδο 1,32 δολ ή 1,3% στα 102,39 δολ/βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού ενισχύθηκε κατά 1,18 δολ ή 1,2% στα 97,41 δολ/βαρέλι.
Τα κράτη – μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας συμφώνησαν να αποδεσμεύσουν 60 εκατ. βαρέλια πλέον των 180 εκατ. βαρελιών που ανακοίνωσαν ότι αποδεσμεύουν οι ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, ώστε να βοηθήσουν στην αποκλιμάκωση των τιμών.
Αναλυτές αναφέρουν, πάντως, ότι ακόμα και με την αποδέσμευση των αποθεμάτων, η προμήθειες πετρελαίου παραμένουν περιορισμένες.
«Εκτός από την τεράστια αποδέσμευση παγκόσμιων αποθεμάτων, η καταστροφή της ζήτησης και η ύφεση είναι επί του παρόντος ο μόνος μηχανισμός μείωσης των τιμών σε έναν κόσμο που στερείται αποθεμάτων», αναφέρει ο Στίβεν Ιννές, διευθύνων σύμβουλος της SPI Asset Management.
Ο αναλυτής της Εθνικής Τράπεζας της Αυστραλίας, Μπάντεν Μουρ, αναφέρει ότι η τελευταία αποδέσμευση πετρελαίου του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας που ανακοινώθηκε την 1η Μαρτίου ισοδυναμεί με 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα επιπλέον προσφορά από τον Μάιο έως το τέλος του 2022, κάτι που θα περιορίσει τις τιμές βραχυπρόθεσμα.
(newmoney. gr / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τριπλός πονοκέφαλος για τους διεθνιστές στην Ε.Ε. – Η διορία που εκπνέει στο τέλος του 2025
- Ο Τραμπ, θέλοντας επαναπροσέγγιση με τον σύμμαχο του Πούτιν, Λουκασένκο, άρει ορισμένες κυρώσεις
- Μπαίνει κλιματισμός στους συρμούς Μετρό και Ηλεκτρικού – Αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο διαγωνισμό
- ΕΛ.ΑΣ.: Έτσι δρούσε η εγκληματική οργάνωση με τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη
- Προ των πυλών οι χριστουγεννιάτικες διακοπές για τους μαθητές – Πότε κλείνουν τα σχολεία
- Η Καμάλα… επέστρεψε και ασκεί κριτική στον Τραμπ για την οικονομία, vid
- Ουκρανικό: Ο νέος πρωθυπουργός της Τσεχίας «παγώνει» τους διεθνιστές
- Θεσσαλονίκη: Το Μετρό φέρνει στο φως τη ρωμαϊκή πόλη – Νέα επιστημονικά στοιχεία σε διεθνές συνέδριο
- Χωρίς ρεύμα έμεινε τη νύχτα ο μεγαλύτερος εν λειτουργία πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης
- Αυτή είναι η μεγαλύτερη «χάρη» που θα μπορούσαν να κάνουν οι Ρώσοι στους λαούς της Ευρώπης
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ
ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΧΡΕΗ
ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ









