Η προμήθεια “όπλων στην Ουκρανία δεν θα συμβάλει στην επιτυχία των ρωσο-ουκρανικών συνομιλιών”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης, όταν ρωτήθηκε για τις προμήθειες όπλων από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία.
“Βεβαίως αυτό είναι το πιθανότερο ότι θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα”, πρόσθεσε.
Ο Πεσκόφ σημείωσε εξάλλου ότι το Κρεμλίνο έμεινε άναυδο από την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις στις ενήλικες κόρες του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, περιγράφοντας την κίνηση αυτή ως μέρος μιας ευρύτερης δυτικής φρενίτιδας κατά της Ρωσίας.
Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν χθες κατά της Μόσχας για την στρατιωτική της επέμβαση στην Ουκρανία έχουν στόχο ρωσικές τράπεζες και ελίτ, μεταξύ των οποίων τις κόρες του Πούτιν Κατερίνα και Μαρία, για τις οποίες Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι κρύβουν τον πλούτο του πατέρα τους.
“Βεβαίως θεωρούμε ότι αυτές οι κυρώσεις αποτελούν από μόνες τους την επέκταση μιας απολύτως λυσσασμένης θέσης για την επιβολή περιορισμών”, δήλωσε ο Πεσκόφ. “Σε κάθε περίπτωση, η συνεχιζόμενη γραμμή για την επιβολή περιορισμών σε μέλη της οικογένειας μιλάει από μόνη της”, σημείωσε.
Το Κρεμλίνο δεν μπορεί να καταλάβει το λόγο για τον οποίο μπήκαν στο στόχαστρο οι κόρες του Πούτιν, συνέχισε ο Πεσκόφ.
“Είναι κάτι που είναι δύσκολο να καταλάβουμε και να εξηγήσουμε”, είπε. “Δυστυχώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιους αντιπάλους”.
Η κόρη του Πούτιν Κατερίνα Τιχόνοβα είναι στέλεχος του τεχνολογικού κλάδου και η δουλειά της στηρίζει την ρωσική κυβέρνηση και την αμυντική της βιομηχανία, σύμφωνα με λεπτομέρειες που αναφέρονται στο πακέτο των αμερικανικών κυρώσεων που ανακοινώθηκε χθες.
Η άλλη κόρη του, η Μαρία Βορόντσοβα, ηγείται προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση, τα οποία έχουν λάβει δισεκατομμύρια δολάρια από το Κρεμλίνο για την γενετική έρευνα και τα επιβλέπει προσωπικά ο Πούτιν, σύμφωνα με τις ΗΠΑ.
Ο Ρώσος πρόεδρος κρατά πάντα την ιδιωτική και οικογενειακή του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Το Κρεμλίνο απορρίπτει συχνά ερωτήσεις για την οικογένειά του, επικαλούμενο το δικαίωμά του στην ιδιωτική ζωή.
Στο μεταξύ ο Πεσκόφ σημείωσε επίσης σήμερα ότι το Κρεμλίνο θα λάβει απόφαση σχετικά με το αν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα μετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G20 που θα διεξαχθεί αργότερα φέτος στην Ινδονησία ανάλογα με το πως θα εξελιχθούν τα γεγονότα.
Την απάντηση αυτή έδωσε ο Πεσκόφ σε ερώτηση για τα αιτήματα κάποιων ηγετών χωρών της G20 να αποκλειστεί ο Πούτιν από την σύνοδο κορυφής λόγω της απόφασής του να στείλει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία.
“Θα το ξεκαθαρίσουμε αυτό, άλλωστε η Ινδονησία είναι η διοργανώτρια”, σημείωσε ο Πεσκόφ.
(φωτο:unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γκουτέρες: Σημαντικό βήμα η έναρξη της Β΄ Φάσης του σχεδίου για τη Γάζα
- ΔΥΠΑ: 10.000 νέες θέσεις εργασίας για άνεργες γυναίκες με έμφαση στις μητέρες – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις
- Η είσοδος του Πούτιν ενώπιον πρεσβευτών από «μη φιλικά κράτη», vid
- Χρ. Δήμας: Συγκρότηση ομάδας διαχείρισης κρίσεων και νέοι πομποδέκτες μετά το μπλακ αόυτ στο FIR Αθηνών
- ΕλΔΑΠ: Κομβικές αποφάσεις για Πολιτική Προστασία και Ανθεκτικότητα
- Ταξιδιωτική οδηγία της Μ. Βρετανία για την Κύπρο υπό τον φόβο κλιμάκωσης στη Μ. Ανατολή
- Κίνα: Στην κορυφή της παγκόσμιας διαδικτυακής αγοράς λιανικών πωλήσεων για 13η χρονιά
- Ενοχλήθηκε η Κίνα από τη συμφωνία ΗΠΑ-Ταϊβάν
- Νέες δομές για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στην Αττική
- Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Με επιστολή στην Κεραμέως ζητά διαφάνεια για την εισφορά ανεργίας των εμπόρων









