Τη διεύρυνση της λίστας “των μη φιλικών” προς τη Ρωσία χωρών ανακοίνωσε την Παρασκευή το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Ria Novosti.
Στη λίστα αυτή λοιπόν, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, προστέθηκαν η Ελλάδα, η Δανία, η Σλοβενία, η Κροατία και η Σλοβακία.
«Η κυβέρνηση ενημέρωσε τον κατάλογο των ξένων κρατών που διαπράττουν εχθρικές ενέργειες κατά των ρωσικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών στο εξωτερικό».
Μάλιστα υπεγράφη από τον ίδιο τον Ρώσο πρωθυπουργό, Μιχαήλ Μισούστιν, διάταγμα που προσδιορίζει τον αριθμό των υπαλλήλων που μπορούν να προσλάβουν οι πρεσβείες και τα προξενεία αυτών των κρατών στη Ρωσία.
Ως εκ τούτου, η Ελλάδα έχει όριο 34 άτομα, η Δανία 20 και η Σλοβακία 16. Η Σλοβενία και η Κροατία δεν μπορούν πλέον να απασχολούν τοπικό προσωπικό στις διπλωματικές αποστολές και τα προξενικά τους γραφεία.
«Η λίστα που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση δεν είναι οριστική και, δεδομένων των συνεχιζόμενων εχθρικών ενεργειών από τα ξένη κράτη κατά των ρωσικών αντιπροσωπειών στο εξωτερικό, μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω», συνεχίζει η Μόσχα.
(φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχεται νέα δικογραφία για δύο εν ενεργεία βουλευτές
- Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια – Σε ισχύ απαγορευτικά σε Ραφήνα και Λαύριο
- Σαμαράς σε Μητσοτάκη: «Έχει ερευνήσει κάποια υπηρεσία γιατί παρακολουθούσαν το τηλέφωνό μου;»
- Χαρακόπουλος: Οι χριστιανοί βιώνουν καθεστώς τρόμου στη Μέση Ανατολή
- Όταν η φύση σταματά τον χρόνο: Η ιστορία πίσω από τα πιο “παράξενα” δέντρα της Γης (Vid)
- Πώς σχολίασε ο πρεσβευτής του Ιράν στην ΔΟΑΕ τις επιθέσεις κατά του πυρηνικού σταθμού του Μπουσέρ
- Ισραήλ – νόμος για θανατική ποινή: Για “επικίνδυνη κλιμάκωση” κάνουν λόγο 8 μουσουλμανικές χώρες
- Συνάντηση Ν. Δένδια με τον ΥΠΕΞ της Σιγκαπούρης
- Ορφανό κοτοπουλάκι βρήκε παρένθετη μητέρα σε ένα… φτερό ξεσκονίσματος (ΦΩΤΟ)
- “Δύσκολο να μεγαλώνεις γονείς” – Το χιουμοριστικό βίντεο Ελληνίδας tiktoker









