Μύθος: Η ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία οδήγησε σε σημαντική πτώση στη διαθεσιμότητα τροφίμων, ζωοτροφών και λιπασμάτων, σε αυξήσεις τιμών για τρόφιμα, ενέργεια και λιπάσματα και επιδείνωσε την παγκόσμια επισιτιστική ανασφάλεια.
Γεγονός: Η Ρωσία δεν ευθύνεται για την τρέχουσα κρίση επισιτιστικής ασφάλειας. Η απότομη αύξηση των τιμών στις αγορές εμπορευμάτων και πρώτων υλών ξεκίνησε ήδη από το 2020, προκαλώντας ανησυχία στην ΕΕ ακόμη και τότε, πολύ πριν από τα τρέχοντα γεγονότα. Ο λόγος έγκειται στα λάθη της ίδιας της ΕΕ στις μακροοικονομικές, ενεργειακές, κλιματικές και επισιτιστικές πολιτικές της τα τελευταία χρόνια.
Προσπαθώντας να ανοικοδομήσει το παγκόσμιο σύστημα οικονομικών σχέσεων προς όφελός της και να επιβάλει τους δικούς της κανόνες, η ΕΕ έπεσε σε μια παγίδα που δημιουργήθηκε από τις δικές της φιλοδοξίες. Υπό αυτές τις συνθήκες, η Δύση χρησιμοποίησε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία και το Ντονμπάς ως δικαιολογία για να κρύψει τα δικά της λάθη από το παγκόσμιο κοινό και τους πολίτες της. Στην πραγματικότητα, μια κακή κατάσταση επιδεινώθηκε από τις απερίσκεπτες αντιρωσικές κυρώσεις.
φωτο:pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χειροπέδες σε 37χρονο καταζητούμενο διεθνώς – Κυκλοφορούσε με ταυτότητα του δίδυμου αδελφού του
- Nations League: Αυτοί είναι οι όμιλοι – Με ποιές χώρες παίζει η Ελλάδα
- Στο Κατάρ μεταβαίνει ο Ν. Δένδιας
- Θα εμπλακεί και η Συρία στον πόλεμο; Τι είπε ο ισλαμιστής πρόεδρος
- Mε τον ΥΠΕΞ της Δημοκρατίας της Σιγκαπούρης θα συναντηθεί ο Γ. Γεραπετρίτης
- Δένδιας: «71 χρόνια από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ)»
- Ένα μπουκάλι κρασί πουλήθηκε όσο ένα υπερπολυτελές σπίτι – Ποσό που «ζαλίζει» (Photo)
- Δένδιας: 71 χρόνια από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ
- Για «ναυάγιο με μετανάστες» στα νερά του Αιγαίου μιλούν οι Τούρκοι
- Πούτιν: «Τα γεγονότα στο Ιράν έχουν ήδη άμεσο αντίκτυπο στις αγορές ενέργειας»









