Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, ο 30χρονος Ιβάν, κρατώντας μία μπάλα, κατάφερε να παραμείνει στην επιφάνεια του νερού για πάρα πολλές ώρες και να πάρει πολύτιμες ανάσες ξεκούρασης, ώστε να μη λυγίσει από την εξουθενωτική, πολύωρη κολύμβηση.
Το απίστευτο σκηνικό με την ιστορία της μπάλας, που βρέθηκε ως εκ θαύματος μπροστά στον Ιβάν, είναι ότι χάθηκε από την παραλία Εβγάτη στη Λήμνο, στις 31 Ιουνίου! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δύο μικρά παιδιά, ο 6χρονος Θάνος και ο 11χρονος Τρύφων από τη Θεσσαλονίκη, είχαν πάει με τους γονείς τους στη συγκεκριμένη παραλία, όπου είχαν βρεθεί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Το καλύτερο «δώρο» γενεθλίων για τον 30χρονο
Εκεί, τα δύο παιδιά έπαιζαν με την αγαπημένη τους μπάλα, ώσπου κάποια στιγμή αυτή ξέφυγε από τον έλεγχό τους και την τράβηξαν μακριά τα θαλάσσια ρεύματα. Μάλιστα, ένας κολυμβητής που έτυχε να βρίσκεται εκείνη τη στιγμή στο σημείο προσπάθησε να την προλάβει, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Η μητέρα τους είδε τη φωτογραφία με την μπάλα και αναγνώρισε ότι είναι η ίδια με αυτή που είχαν χάσει τα παιδιά της στη Λήμνο! Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή η μπάλα θα ήταν η σανίδα σωτηρίας του 30χρονου που πάλευε στα ανοικτά της Κασσάνδρας για 18 ολόκληρες ώρες.
Η μπάλα, που είναι δερμάτινη και έχει μέγεθος μπάλας χάντμπολ, αν και ήταν μισοξεφούσκωτη, όπως ανέφερε ο 30χρονος Ιβάν, κατάφερε να τον βοηθήσει τόσο ώστε να παραμείνει ζωντανός. Ίσως τελικά αυτή η μπάλα που χάθηκε στη Λήμνο να ήταν και το δώρο των γενεθλίων του, για τον εορτασμό των οποίων είχε έλθει μαζί με ακόμα δύο φίλους του από τα Σκόπια, στο Ποσείδι, οι οποίοι επίσης παρασύρθηκαν από τα νερά στην παραλία Μύτη, στη Χαλκιδική. Ο Ιβάν, ο οποίος βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει τους δύο φίλους του, μόλις πάτησε στη στεριά είπε ότι η διάσωσή του ήταν το καλύτερο δώρο της ζωής του.
Ωρες αγωνίας
Ο πρώτος από τους τρεις φίλους εντοπίστηκε γρήγορα και πλέον τα βλέμματα είναι στραμμένα στον εντοπισμό του 28χρονου, του τρίτου της παρέας από τα Σκόπια. Ο νεαρός είναι άπειρος κολυμβητής και βρίσκεται ήδη για περίπου 40 ώρες στη θάλασσα, με τις ελπίδες όσο περνάνε οι ώρες να λιγοστεύουν.
Το σημείο όπου χάθηκε η μπάλα στη Λήμνο

iefimerida/ photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Η επόμενη χρονιά θα είναι χειρότερη»: Μήπως δεν ήταν τελικά «αστείο» αυτό που είπε η Μελόνι;
- «Καλπάζουν» οι Ρώσοι! Ακόμα μία «χρυσή» προοπτική
- Χριστός ετέχθη! Χρόνια Πολλά
- Το Hubble της NASA αποκάλυψε το «Σάντουιτς του Δράκουλα», τον μεγαλύτερο δίσκο δημιουργίας πλανητών , vid
- Θεσσαλονίκη: Πάνω από πέντε κιλά κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου Roxy
- Μακελειό στη Νιγηρία: Έκρηξη σε τζαμί την ώρα της προσευχής – Τουλάχιστον επτά νεκροί και πολλοί τραυματίες
- Λάρισα: Παραμένουν στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και μετά τις γιορτές
- Βαρσοβία: Συνελήφθη ο Πολωνός πρεσβευτής στο Παρίσι – Ερευνάται για υπόθεση διακίνησης πλαστών πτυχίων
- Ζ. Κωνσταντοπούλου: Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 2 Ιανουαρίου









