Αν θέλετε να σταματήσουν να έχουν σαν καταφύγιο τις γλάστρες σας υπάρχει ένας οικολογικός και εύκολος τρόπος να τα απωθήσετε.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε ένα εύκολο σπρέι. Θα χρειαστείτε σκόρδο, μαϊντανό και νερό. Αναμείξτε σε ένα κατσαρολάκι ½ φλ. τριμμένο ξερό μαϊντανό και 2 κουταλάκια λιωμένο σκόρδο σε 3 φλιτζάνια νερό. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Στη συνέχεια, στραγγίξτε το κι αφήστε το να κρυώσει καλά. Βάλτε το μείγμα που δημιουργήθηκε σε ένα σπρέι και ψεκάστε με αυτό τα δέντρα, τα φυτά και τις γλάστρες σας. Αυτή η έντονη και πολύ χαρακτηριστική μυρωδιά του μαϊντανού και του σκόρδου θα κρατήσει τα ζωύφια μακριά από τα φυτά σας. Αν δεν έχετε μαϊντανό, την ίδια δουλειά μπορείτε να κάνετε με λίγο ξερό δυόσμο.
πληροφορίες baby/ photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ισλανδία: Οι τουρίστες που πήγαιναν γυρεύοντας, vid
- Γάζα: Τι αναφέρει ο Ερυθρός Σταυρός για την επιστροφή των σορών Ισραηλινών ομήρων από
- Χνάρης (ΠΑΣΟΚ) κατά Γεωργιάδη: «Ο πολιτικός που έχει χαρακτηριστεί η επιτομή του ‘γλείφω εκεί που έχω φτύσει’»
- Tucker Carlson: «Θέλω να δω περισσότερες αντιβρετανικές θεωρίες συνωμοσίας», vid
- Γεραπετρίτης για Γάζα: «Οι ημέρες που διανύουμε είναι ιστορικές»
- Επεισόδιο on air μεταξύ Βανς και ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφο, video
- Συνελήφθη ο δράστης του διπλού φονικού στη Φοινικούντα Μεσσηνίας
- Γάλλος πρωθυπουργός: Αναστέλλεται η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2027
- Είναι τρελοί αυτοί οι Κινέζοι! Αυτό κάνουν σήμερα στην έρημο Τάκλα Μακάν, vid
- Δ. Παπαστεργίου στο ΕΒΕΑ: Φέρνουμε τη χώρα στη νέα εποχή της καινοτομίας και των τεράστιων ευκαιριών