Αντιδράσεις από την απόφαση του δημάρχου του Σορέντο
Ο δήμαρχος του Σορέντο, Μάσιμο Κόπολα, δήλωσε ότι το εκτεθειμένο δέρμα ενοχλεί τους ντόπιους και προειδοποίησε ότι πλέον θα επιβάλλονται πρόστιμα έως και 503 ευρώ.
Ο δήμαρχος της γραφικής παραθαλάσσιας πόλης κοντά στην Πομπηία και τη Νάπολη δήλωσε ότι πρόσφατα έγινε μάρτυρας «συμπεριφοράς που θεωρείται από την πλειοψηφία των ανθρώπων ως αντίθετη προς την ευπρέπεια και την ευπρέπεια που χαρακτηρίζει την πολιτισμένη συμβίωση».
Φοβάται ότι αυτό θα βλάψει την εικόνα της πόλης που προσφέρει εκπληκτική θέα στον κόλπο της Νάπολης, αναφέρουν οι Times.
Και πρόσθεσε: «Η συνέχιση αυτής της κατάστασης, εκτός του ότι προκαλεί δυσφορία και ανησυχία στον μόνιμο πληθυσμό και στους επισκέπτες, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αρνητική κρίση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας, με συνέπειες για την εικόνα της και τον τουρισμό».
Αστυνομικοί της Δημοτικής Αστυνομίας του Σορέντο θα περιπολούν στους δρόμους για να βεβαιωθούν ότι ο κόσμος δεν κυκλοφορεί χωρίς μπλούζα ή με το μαγιό του.
«Μοιάζουν με την “Κόλαση του Δάντη”»
Ο τοπικός δημοσιογράφος Max Tamanti δήλωσε ότι οι παραθαλάσσιες πόλεις σε όλη την Ιταλία μοιάζουν πλέον με την «Κόλαση του Δάντη» λόγω του πλήθους των τουριστών που φορούν μαγιό δημοσίως.
Είπε ότι οι πόλεις των θερινών θέρετρων που επιβιώνουν από την εισροή παραθεριστών δεν μπορούν να επιτρέψουν τη «μακάβρια πομπή» των ελάχιστα ντυμένων παραθεριστών.
Άλλα παραθαλάσσια hotspots έχουν επιβάλει παρόμοιες απαγορεύσεις, όπως η Praia a Mare στην Καλαβρία, όπου απαγορεύεται το περπάτημα ξυπόλυτων και η χρήση ακατάλληλων ρούχων.
Ενώ το Rapallo στη Λιγουρία έχει πινακίδες στους δρόμους που υπενθυμίζουν στους επισκέπτες να τηρούν τον κώδικα ένδυσης.
(ethnos. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέα επιτυχία για την αντιδιεθνιστική συμμαχία των BRICS
- Ελλάδα και Λιβύη τα ξαναλένε! Και η Τουρκία απλά θα «εξαφανιστεί»;
- Η ΕΑΔΕ για την “Ημέρα Ασφαλιστή”: Οι 4 Εγγυήσεις για τον Ασφαλισμένο
- «Στρίψτε δεξιά τώρα»! Αεροπλάνο πλησίασε επικίνδυνα το Air Force One – Aud
- Οι ΗΠΑ στέλνουν μία Ελληνίδα στην Ρωσία για τον διαγωνισμό της Intervision!
- Καιρός σήμερα: Πέφτει η θερμοκρασία – Προειδοποίηση για θυελλώδεις ανέμους 8 μποφόρ
- Έλαμψε η Μελάνια Τραμπ με εντυπωσιακό κίτρινο φόρεμα! Γιατί δίχασε το διαδίκτυο, vid
- Στη Βουλή το ν/σ για αγορά της 4ης φρεγάτας FDI
- Σαν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- “Είσαι τόσο όμορφη!” – Ο Ντόναλντ Τραμπ ενθουσιάστηκε με την Κέιτ Μίντλετον, vid
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΚΙΝΗΤΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΡΓΙΑ

ΕΟΠΥΥ

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
