Απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι που παρενέβη στη συζήτηση, η κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε την αμέριστη και έμπρακτη υποστήριξη της Ελλάδας στον ουκρανικό λαό.
«Είμαστε και θα είμαστε μαζί σας (…) Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της έμπρακτης υποστήριξης στον ουκρανικό λαό», ανέφερε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα μεταξύ άλλων έχει υποδεχθεί Ουκρανούς πρόσφυγες στην επικράτειά της.
Για τη ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία τόνισε ότι επανέφερε τη βαρβαρότητα του πολέμου στην Ευρώπη ενώ πρόσθεσε ότι το απαραβίαστο των συνόρων, είναι η βάση της συμβίωσης μετά το 1945.
Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια νέα ρωσική εισβολή σε κάποια άλλη γειτονική χώρα. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πιθανό». Πρόσθεσε ότι η Ρωσία αναζητεί χώρο για αντιδημοκρατικές τακτικές.
«Οφείλουμε όλοι να απαντήσουμε στο ερώτημα τι πρέπει να κάνουμε για να σταματήσουμε τη ρωσική επιθετικότητα», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η χώρα του κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν γκρίζες ζώνες.
«Αν όλες οι κυρώσεις εφαρμοστούν 100% χωρίς εξαιρέσεις, θα είναι δύσκολο για τη διεθνή κοινότητα, αλλά θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για τη Ρωσία, και θα την αναγκάσουν να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο», εκτίμησε ο κ. Ζελενσκι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ουκρανική κοινωνία προσδοκά στην ενίσχυση της διεθνούς υποστήριξης, μεταξύ άλλων, μέσω της διαρκούς διπλωματικής πίεσης στο Κρεμλίνο.
Ο ίδιος δήλωσε ευγνώμων στην Ευρώπη και την Ελλάδα για την υποστήριξή τους και προέτρεψε για την πλήρη ανεξαρτησία τους από τη Ρωσία. «Είμαι απολύτως βέβαιος ότι με τη διατήρηση της ενότητας και τη διεθνή υποστήριξη για την ενδυνάμωση της Ουκρανίας θα αρπάξουμε τη νίκη στο μέλλον», κατέληξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, σημειώνοντας:
«Η Ευρώπη θα πρέπει να κατανοήσει ότι αυτός δεν είναι πόλεμος της Ουκρανίας αλλά πόλεμος της Ευρώπης. Πολεμάμε για την προστασία της».
(Kathimerini.gr – φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τι απάντησε η ΑΙ όταν γυναίκα ζήτησε να της πει…τα 8,2 δις ονόματα των ανθρώπων της Γης!
- Η Μελάνια Τραμπ τράβηξε τα βλέμματα με την εμφάνισή της…αγκαζέ με τον Άγιο Βασίλη! vid
- «Beauty and the Beast»: Η Disney ετοιμάζει μία νέα live action περιπέτεια του Γκαστόν
- Με τρακτέρ στο κέντρο των Τρικάλων και της Καρδίτσας οι αγρότες
- Ιωάννινα: Κινηματογραφική καταδίωξη 23χρονης που μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών
- Πού θα ταξιδέψουν για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι Βορειοελλαδίτες – Το εξωτερικό κερδίζει τις προτιμήσεις
- Στον κλαμπ των δισεκατομμυριούχων ο Τζέιμς Κάμερον λίγο πριν την πρεμιέρα του «Avatar»
- Τι συμβαίνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης; Περίεργο το κλίμα
- Υπερψηφίστηκε με 159 «ναι» ο προϋπολογισμός του 2026
- Δομοκός: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία IC 57, Θεσσαλονίκη–Αθήνα, λόγω τεχνικού προβλήματος
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΔΟΜΟΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ









