«Βρισκόμαστε σε επιφυλακή για την πορεία της πανδημίας και δεν βλέπουμε καμία ιδιαίτερη αύξηση στις ΜΕΘ», είπε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, εκφράζοντας την άποψη ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση τον Σεμπτέμβριο.
Όσον αφορά την αναγκαιότητας της τέταρτης δόσης του εμβολίου ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι «ο γενικός πληθυσμός δεν χρειάζεται την τέταρτη δόση». Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να το κάνουν, ενώ για τον γενικό πληθυσμό ανέφερε ότι «δεν είναι μεγάλο το όφελος».
Με δεδομένο ότι ο γενικός πληθυσμός παρακολουθεί με σκεπτικισμό τις διαφορετικές ανακοινώσεις των λοιμωξιολόγων για την αναγκαιότητα η μη της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου ο καθηγητής αποκάλυψε ότι γύρω στους 3.000 πολίτες την ημέρα πηγαίνουν να εμβολιαστούν με τέταρτη δόση.
Απαντώντας για το εάν ο ίδιος θα λάβει την τέταρτη δόση, δήλωσε ότι εφόσον δεν έχει πρόβλημα υγείας δεν θα το κάνει, σημειώνοντας ότι θα αλλάξει άποψη σε περίπτωση που διαφοροποιηθεί η σύσταση από την Επιτροπή Ειδικών.
Αναφερόμενος στη χρήση μάσκας τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος για πισωγύρισμα συνιστώντας στο κόσμο να την χρησιμοποιεί ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και στο χώρο στον οποίο κινείται.
KATHIMERINI, photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τρόμος στον αέρα: Η συγκλονιστική διάσωση δύο ανθρώπων μέσα από αερόστατο στο Τέξας – Δείτε βίντεο
- Τηλεφωνική επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας
- Τυχαίο;; Αυτά συνέβαιναν μόλις μερικές μέρες πριν στο Ιράν – Vid
- Κάγια Κάλας για θάνατο Χαμενεΐ: Το τι θα ακολουθήσει είναι αβέβαιο – Ανοικτός ο δρόμος για ένα διαφορετικό Ιράν
- Στενά Ορμούζ: Πολλά δεξαμενόπλοια έριξαν άγκυρα και περιμένουν την έκβαση του πολέμου
- Στ. Καλαφάτης: Στις εκδηλώσεις εορτασμού της 148ης επετείου της επανάστασης του Ολύμπου στο Λιτόχωρο
- Ρ. Σβίγκου: Καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν τον πόλεμο
- Όταν όλοι βομβαρδίζουν αλλά κανείς δεν σε προσκαλεί…ΒΙΝΤΕΟ
- Ο 99χρονος «μεγάλος αγιατολάχ» κήρυξε τζιχάντ κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ
- ΠΟΜΙΔΑ: Τα εννέα θέματα που απασχολούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων









