Κάθε μέρα που περνάει διαπιστώνεται το μέγεθος της ζημιάς που επέφερε το αντιρωσικό μένος του Μαξίμου αλλά και του φιλοκυβερνητικού τύπου.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, δόθηκε “πάτημα” σε ακραίους αντιρωσικούς κύκλους να δράσουν, καθιστώντας τη χώρα μας ως “επικίνδυνη” για τους Ρώσους πολίτες!
«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον ασφαλής χώρα για τους Ρώσους τουρίστες, καθώς το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει να λαμβάνει αναφορές για διακρίσεις και επιθετικότητα κατά των Ρώσων», ισχυρίστηκε το πρωί της Πέμπτης αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αντιρωσικής ρητορικής από Έλληνες αξιωματούχους και της διάδοσης παραπληροφόρησης για τα γεγονότα στην Ουκρανία στα τοπικά μέσα ενημέρωσης -και οι ρωσικές άτυπες πηγές έχουν εδώ και καιρό αποκλειστεί- εξακολουθούν να υπάρχουν αναφορές για γεγονότα διακρίσεων και ακόμη και άμεσης επίθεσης. εναντίον Ρώσων και ρωσόφωνων πολιτών», δήλωσε ο Γιούρι Πίλιπσον, διευθυντής του Τέταρτου Ευρωπαϊκού Τμήματος σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Και συνέχισε αποκαλύπτοντας πως οι ρωσικές υπηρεσίες γνωρίζουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ όλα τα περιστατικά εκτός Ρωσίας αλλά και τους ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ:
«Τα πιο ανησυχητικά περιστατικά περιλαμβάνονται στην πρόσφατη έκθεση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Ρώσων πολιτών και συμπατριωτών σε ξένες χώρες.
Υπήρξαν περιπτώσεις ξυλοδαρμών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών: μετά τις επιθέσεις, τα θύματα χρειάστηκαν νοσηλεία. Οι ελληνικές τράπεζες συχνά ερμηνεύουν ελεύθερα τα παράνομα περιοριστικά μέτρα που εισήγαγε η Ευρωπαϊκή Ένωση, μπλοκάρουν τους λογαριασμούς των Ρώσων σε εθνική βάση».
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ρώσου διπλωμάτη, η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη λαμβάνουν καθημερινά καταγγελίες από Ρώσους για παραβίαση των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων τους.
«Όλες οι πληροφορίες τίθενται υπόψη των ρωσικών υπηρεσιών (και όχι των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ!!!) επιβολής του νόμου. Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει ανοίξει αρκετές υποθέσεις. Συνιστούμε στους πολίτες, σε περίπτωση επεισοδίων, να υποβάλλουν καταγγελίες στις αρμόδιες ελληνικές αρχές για να οδηγήσουν τους δράστες στη δικαιοσύνη. Όπως προαναφέρθηκε, οι δυνατότητες προξενικής συνδρομής είναι πλέον σοβαρά περιορισμένες λόγω της μείωσης του διπλωματικού προσωπικού, συν τα επίσημα αιτήματά μας συχνά μένουν αναπάντητα».
Άλλο ένα “κατόρθωμα” της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
(ΦΩΤΟ:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Κάθριν Ο’Χάρα είχε αποκαλύψει ότι είχε μια σπάνια συγγενή πάθηση
- Εντυπωσιάζει το φαινόμενο των «τριών ήλιων» στη Ρωσία, vid
- Ολοκληρώθηκαν η συζήτηση και η ψηφοφορία για το πρώτο θέμα του 22ου Συνεδρίου του ΚΚΕ
- Η Κομισιόν καλεί την Ελλάδα να μεταφέρει ορθά στο εθνικό δίκαιο τις διατάξεις για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
- Ο Ιρανός πρόεδρος δηλώνει ότι ο Τραμπ, ο Νετανιάχου και οι Ευρωπαίοι υποδαύλισαν τις εντάσεις στις διαδηλώσεις
- Μ. Κεφαλογιάννης σε Κομισιόν: «Παράνομη και προκλητική η προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο»
- Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης παρακαλεί αστυνομικό να μην την συλλάβει για υπερβολική ταχύτητα, vid
- Η Σ. Ζαχαράκη στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας της ΕΕ στην Κύπρο
- Ποιούς Ευρωπαίους θα συναντήσει στη συνάντηση του ΕΛΚ ο Κ. Μητσοτάκης
- ΠΑΣΟΚ:Ανακοίνωση Συντονιστών των Νομαρχιακών Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου
Κύρια Θέματα









