Η δυτική αστροναυτική «οδεύει προς πόλεμο», δήλωσε το Σάββατο ο διευθυντής της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας (Roscosmos) Ντμίτρι Ρογκόζιν, υποστηρίζοντας ότι η υποτιθέμενη συλλογή δεδομένων για την Ουκρανία από ιδιωτικές δυτικές εταιρείες το αποδεικνύει αυτό.
Σε συνέντευξή του στο Russia 24, ο Rogozin ισχυρίστηκε ότι ιδιωτικές αμερικανικές εταιρείες όπως η Lockheed Martin, η Boeing, η SpaceX και άλλες, έχουν πλέον επιφορτιστεί με «έναν συγκεκριμένο στόχο: Να διασφαλίσουν τη συλλογή οπτικού υλικού πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, τόσο μέσω συσκευών ραντάρ υπερύθρων, όσο και μέσω της συμβατικής επιτήρησης».
Αυτά τα δεδομένα συλλέγονται για να τα χρησιμοποιήσουν οι ουκρανικές δυνάμεις «για την καθοδήγηση βαλλιστικών πυραύλων ή τη λειτουργία του συστήματος πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων», είπε.
Μπορούμε να δούμε πού πραγματικά οδεύει ο δυτικός διαστημικός κόσμος. Οδεύει προς πόλεμο.
Αυτό ισχύει και για εταιρείες δορυφορικών επικοινωνιών όπως η Starlink, πρόσθεσε ο διευθυντής της Roscosmos.
Ερωτηθείς εάν οι ρωσικοί δορυφόροι είναι σε θέση να παρακολουθούν το ουκρανικό έδαφος, ο Rogozin είπε: «Φυσικά».
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ισχυρίστηκε ότι οι ιδιωτικές αμερικανικές διαστημικές εταιρείες είναι «στην καλύτερη περίπτωση, έμπιστοι εργολάβοι του Πενταγώνου, στη χειρότερη, πράκτορες του Πενταγώνου ή της CIA, υπό το πρόσχημα των «ιδιωτικών ανεξάρτητων εταιρειών».
Οι δηλώσεις του Ρογκόζιν ήρθαν αμέσως μετά την παραδοχή του αρχηγού της Διοίκησης Κυβερνοχώρου των ΗΠΑ, στρατηγού Πολ Νακασόνε, για πρώτη φορά, ότι οι ΗΠΑ υποστήριζαν την Ουκρανία διενεργώντας επιθετικές επιχειρήσεις πειρατείας.
«Έχουμε πραγματοποιήσει μια σειρά από επιχειρήσεις σε όλο το φάσμα. επιθετικές, αμυντικές, [και] επιχειρήσεις πληροφόρησης», είπε στο Sky News.
Ο Nakasone δεν έδωσε λεπτομέρειες για αυτές τις επιχειρήσεις, αλλά ισχυρίστηκε ότι είναι απολύτως νόμιμες.
πληροφορίες RT/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αστυνομικοί ντυμένοι “εξωγήινοι” και με μάσκες από το «Scream»…πιάνουν κλέφτες στη Βραζιλία! vid
- Το Μεξικό ετοιμάζεται να μειώσει κατά ένα 8ωρο τις εβδομαδιαίες ώρες εργασίας
- Συναγερμός στο μετρό Συντάγματος: Άτομο έπεσε στις γραμμές
- Eurovision 2026: Αυτοί είναι οι 7 υποψήφιοι που προκρίθηκαν από τον Α’ Ημιτελικό – Η εμφάνιση της Κλαυδίας
- Γεωργιάδης για Ελληνοτουρκικά: «Δεν έγινε καμία εθνική μειοδοσία, ήταν μία καλή συνάντηση»
- Θ. Κοντογεώργης: Ο υπεύθυνος πατριωτισμός αποδεικνύεται στην πράξη
- Επίθεση κατά ρωσικού διυλιστήριου: Εκκενώσεις διέταξαν οι αρχές, vid
- Η Πάρος συνεχίζει με σταθερά βήματα τη δυναμική αναπτυξιακή της πορεία
- Οι σχέσεις ΗΠΑ-Βενεζουέλας σε «σημείο καμπής» – Τι αναφέρθηκε
- Καταιγίδα στην Αττική: Υπερχείλισε ρέμα στο Πικέρμι, διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους στο Πολύγωνο
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΜΕΤΡΟ
ΑΤΤΙΚΗ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΡΕΘΥΜΝΟ
ΣΥΡΜΟΣ
ΠΕΝΤΕΛΗ
ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
ΕΡΓΑΣΙΑ









