Mέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το Fuel Pass, η επιδότηση δηλαδή στα καύσιμα που θα αφορά του μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.
Οι νέες παρεμβάσεις που εξετάζονται προβλέπουν παράταση του μέτρου της επιδότησης στη βενζίνη με αύξηση ποσού και του αριθμού των δικαιούχων του fuel pass, επέκταση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης στην αντλία με αναπροσαρμογή του ύψους της.
Ειδικότερα, αυξάνεται ο αριθμός των δικαιούχων για το Fuel Pass καθώς διευρύνεται η κλίμακα για το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα (από 30.000 σε 45.000 ευρώ).
Τι περιλαμβάνει το πακέτο
– Επέκταση και διεύρυνση του fuel pass. Το επίδομα καυσίμων θα συνεχιστεί για τουλάχιστον ένα ακόμη δίμηνο, ενώ θα ανοίξει ακόμη περισσότερο η βεντάλια των δικαιούχων.
Σχεδιάζεται αύξηση της επιδότησης των 30-50 ευρώ (το νέο «μπόνους» αναμένεται να είναι 40-60 ευρώ) με έμφαση στα νησιά αλλά και του εισοδηματικού κριτηρίου προκειμένου να λάβουν το επίδομα περισσότεροι καταναλωτές.
Το όριο εισοδήματος των 30.000 ευρώ (δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα) εξετάζεται να αυξηθεί στα 45.000 ευρώ καθαρά μετά από φόρους, που ισχύει για την επιδότηση ρεύματος με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στα μέσα της άλλης εβδομάδας να κλειδώνουν τις τελικές επιλογές.
Στο τραπέζι -σύμφωνα με το Mega- έχει πέσει και η πρόταση για επιδότηση της τιμής της βενζίνης απευθείας στην αντλία αλλά έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος.
Ο πρώτος γύρος του fuel pass έδειξε ότι πάνω από 8 στους 10 δικαιούχους γύρισαν την πλάτη στην ψηφιακή κάρτα βενζίνης και στο μπόνους των 5 ευρώ και επέλεξαν την καταβολή της επιδότησης των 30 – 50 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να καλύψουν πιθανόν άλλες ανάγκες πέραν των καυσίμων.
– Παράταση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης. Η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης θα διατηρηθεί και μετά τον Ιούνιο και θα αυξηθεί το ποσό της κρατικής επιδότησης στην αντλία.
Το ποσό αυτό ανέρχεται σήμερα σε 12 λεπτά το λίτρο χωρίς τον ΦΠΑ.
Με τον ΦΠΑ η επιδότηση φθάνει περίπου στα 15 λεπτά το λίτρο. Η νέα επιδότηση του ντίζελ κίνησης θα είναι μεγαλύτερη από 15 λεπτά το λίτρο.
dnews/ photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εντυπωσίασαν οι Εύζωνες στην παρέλαση για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου, vid
- Το μήνυμα της Γκίλφοϊλ για την 25η Μαρτίου: Οι Έλληνες άνοιξαν το δρόμο προς την ανεξαρτησία
- Αποστολή των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ: «Χρόνια πολλά για την Ελληνική Επανάσταση σε έναν υποδειγματικό σύμμαχο»
- ΒΙΝΤΕΟ από την μαθητική παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη
- Τραγωδία στον Βόλο: Νεκρές γυναίκες μετά από έκρηξη σε σπίτι
- Οι όροι του Ιράν στις ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου
- 25η Μαρτίου: Ουρές για λίγο μπακαλιάρο και γεμάτες ταβέρνες στη Θεσσαλονίκη – vid
- Ιταλία: Καθηγήτρια μαχαιρώθηκε μπροστά στην είσοδο του σχολείου από 13χρονο μαθητή
- ΑΑΔΕ-ΔΕΟΣ: Αποκάλυψε διεθνές δίκτυο λαθρεμπορίου τσιγάρων – Συλλήψεις στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες
- Η Ρωσία απομακρύνει προσωπικό από πυρηνικό σταθμό στο Ιράν, που έγινε στόχος πλήγματος









