Το Συνδικάτο των αυτοκινητιστών μετά και τις συναντήσεις που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών έθεσε όλα τα αιτήματα που είχε καταθέσει το ΣΑΤΑ με σχετικό υπόμνημα στις 13-05-2022 επισημαίνοντας πως τις υπάρχουσες συνθήκες (δύο χρόνια υπολειτουργίας λόγω της υγειονομικής κρίσης, αύξηση της τιμής των καυσίμων, διπλασιασμός των δαπανών για την συντήρηση του οχήματος) ο κλάδος δεν έχει άλλες αντοχές. Ετσι μετά και τη χθεσινή συνάντηση με τον υφυπουργό Μεταφορων Μιχάλη Παπαδόπουλο, σύμφωνα με πληροφορίες από τους αυτοκινητιστές, επήλθε η συμφωνία.
Το τιμολόγιο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) ποσοστό 13%, διαμορφώνεται ως εξής:
– Εκκίνηση της χρέωσης κομίστρου (πτώση σημαίας): 1,8 ευρώ
– Τιμολόγιο 1 (μονή χρέωση): 0,9 ευρώ
– Τιμολόγιο 2 (για τις ώρες 00.00 έως 05.00): 1,25 ευρώ
– Χρονοχρέωση / ώρα (για το διάστημα όπου το ΤΑΞΙ βρίσκεται σταματημένο κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της διαδρομής επί είκοσι (20) λεπτά της ώρας): 15 ευρώ
– Ελάχιστη διαδρομή: 4 ευρώ
- Από & Προς Αεροδρόμια: 4 ευρώ
- Επιβάρυνση για κάθε μίσθωση από Λιμάνια – Σιδηροδρομικούς Σταθμούς και Σταθμούς Υπεραστικών Λεωφορείων: 1,07 (όπως ισχύει)
– Αεροδρόμιο – κέντρο Αθήνας (δακτύλιος) και το αντίστροφο: 40 ευρώ
– Αεροδρόμιο – κέντρο Αθήνας (δακτύλιος) και το αντίστροφο (για τις ώρες 00.00 έως 05.00): 55 ευρώ
– Αεροδρόμιο – κέντρο Θεσσαλονίκης και το αντίστροφο: 25 ευρώ
– Αεροδρόμιο – κέντρο Θεσσαλονίκης και το αντίστροφο (για τις ώρες 00.00 έως 05.00): 35 ευρώ
– Αεροδρόμιο – κέντρο Καβάλας και το αντίστροφο: 40 ευρώ
– Αεροδρόμιο – κέντρο Καβάλας και το αντίστροφο (για τις ώρες 00.00 έως 05.00): 55 ευρώ
Διευκρινίζεται ότι η επιβάρυνση για τη μίσθωση ύψους 4 ευρώ στις διαδρομές από και προς τα αεροδρόμια, αφορά σε όλες τις διαδρομές από και προς τα αεροδρόμια της χώρας, εκτός από τις τρεις διαδρομές όπου θεσπίζονται προκαθορισμένες τιμολογήσεις (Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» – δακτύλιος Αθήνας, Αεροδρόμιο «Μακεδονία» – κέντρο Θεσσαλονίκης και αεροδρόμιο Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» – κέντρο Καβάλας και στις αντίστροφες κατευθύνσεις).
Επίσης, το κόμιστρο για κάθε μία (1) αποσκευή των επιβατών το βάρος της οποίας υπερβαίνει τα δέκα (10) κιλά, παραμένει στα 0,39 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α..
Το νέο τιμολόγιο θα τεθεί ισχύ με τη δημοσίευση της Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
«Η αύξηση είναι μόνο η αρχή», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΣΑΤΑ, προσθέτοντας πως «σε λίγο χρονικό διάστημα έγιναν όσα δεν έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια. Με τις δικές μας πιέσεις και τα δικά μας επιχειρήματα, όχι μόνο άνοιξαν οι κλειστές πόρτες (κατέρρευσε και αυτό το αφήγημα) αλλά υλοποιούνται αιτήματα του κλάδου όπως αυτό της αναπροσαρμογής του τιμολογίου».
(insider. gr / photo: pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΕΕΤΑΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για όσους δεν έλαβαν voucher για παιδικούς σταθμούς
- Χανιά: Aπό 10 σε 30 ευρώ αυξάνεται το πρόστιμο για παράβαση της ελεγχόμενης στάθμευσης
- Κρ. Λαγκάρντ: Mειώνονται οι πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ μέχρι το τέλος της χρονιάς
- Στην Αίγυπτο μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- Απόλυτη φρίκη στο Σουδάν μετά τη σφαγή σε μαιευτήριο της ελ Φάσερ – Ο ΟΗΕ ζήτησε “στρατιωτική αποκλιμάκωση”
- Αυτή η χώρα εμποδίζει για την ώρα τον Τρίτο Παγκόσμιο! Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο
- “Μινωικά Χταπόδια” στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – Οι αμφορείς με την αινιγματική ονομασία “σκεύη θανάτου”
- ΙΟΒΕ: Μείωση κερδοφορίας και προκλήσεις για την εμπορία πετρελαιοειδών
- Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την παράδοση δύο σορών ομήρων
- Πύργος: Άλλος ένας ανήλικος στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση αλκοόλ
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
VOUCHER
ΠΡΟΣΤΙΜΟ
ΑΝΕΡΓΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΕΥΔΑΠ
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΑΓΩΓΟΣ ΝΕΡΟΥ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ









