Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η «χερσαία γέφυρα μεταξύ του Ντονμπάς και της Κριμαίας έχει ολοκληρωθεί. Δημιουργείται σύστημα οδικών και σιδηροδρομικών γραμμών για την τροφοδοσία του πληθυσμού και την έναρξη της ανοικοδόμησης».
Πέραν τούτου, ρωσικές τεθωρακισμένες μονάδες μεγέθους Ταξιαρχίας αφίχθηκαν σήμερα στην περιοχή της Ζαπορίζιε προερχόμενες από την Κριμαία! Θα πάνε προς Οδησσό;;;
Μάλιστα, το πρώτο τρένο με σιτηρά από την Μελιτόπολη έφτασε στην χερσόνησο της Κριμαίας, δήλωσε στο TASS την Τετάρτη ο Όλεγκ Κριούτσκοφ, επικεφαλής του συμβούλου πολιτικής πληροφόρησης της δημοκρατίας.
Έτσι, «μπορεί να σημειωθεί η επανέναρξη της σιδηροδρομικής εμπορευματικής κυκλοφορίας μεταξύ της Κριμαίας και της ηπειρωτικής χώρας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας», πρόσθεσε ο Κριούτσκοφ.
Η υπηρεσία Τύπου της Τελωνειακής Υπηρεσίας της Σεβαστούπολης επιβεβαίωσε επίσης στο πρακτορείο ειδήσεων ότι «το σιτάρι έφτασε στην Σεβαστούπολη».
Την προηγούμενη μέρα, ο επικεφαλής της στρατιωτικής και πολιτικής διοίκησης της περιοχής Zaporozhye, Yevgeny Balitsky, ανακοίνωσε το άνοιγμα της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας από την Μελιτόπολη προς την Κριμαία. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην πρώτη δόση μεταφέρθηκαν συνολικά έντεκα βαγόνια από το σιλό σιτηρών στην Μελιτόπολη.

Την ίδια ώρα, το αεροδρόμιο του Σεβεροντόνετσκ τέθηκε υπό τον έλεγχο των ρωσόφωνων συμμαχικών δυνάμεων και το καθεστώς του Κιέβου παραδέχθηκε ουσιαστικά την ήττα του, μετά τους ψευδείς ισχυρισμούς που αναμετέδιδαν στην Ελλάδα μεγάλα κανάλια ότι «είχαν ανακαταλάβει την μισή πόλη».
«Οι δυνάμεις μας δεν είχε νόημα να παραμείνουν στο Σεβεροντονέτσκ γιατί η Ρωσία άρχισε να ισοπεδώνει την περιοχή με βομβαρδισμούς και αεροπορικά πλήγματα», είπε ο καθεστωτικός «κυβερνήτης» του Λουχάνσκ Σέρχι Γκαϊντάι, μιλώντας στον ενημερωτικό ιστότοπο RBC-Ukraine.
Το αεροδρόμιο του Σεβεροντόνετσκ βρίσκεται περίπου εννέα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης, κοντά στο χωριό Βορόνοβο που πρόσφατα τέθηκε υπό τον έλεγχο του LPR. Το χωριό φέρεται επίσης να κατελήφθη από δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας.
Το αεροδρόμιο του Σεβεροντονέτσκ έχει εκκαθαριστεί. Οι ουκρανικοί σχηματισμοί διατηρούν τον έλεγχο μόνο σε ένα μικρό μέρος του εργοστασίου “Azot”, με την ρωσική επιχείρηση εκκαθάρισης να συνεχίζεται!
photo sputnik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανταλλαγή ευχών αρχηγού ΓΕΣ με το προσωπικό του Γενικού Επιτελείου Στρατού
- Απίθανη 92χρονη γιαγιά κερδίζει τουρνουά video game στην Ιαπωνία – Δείτε βίντεο
- Δύο μαθητές από σχολείο της Αθήνας συνελήφθησαν στα Χανιά για ναρκωτικά
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Η Ελλάδα είναι υπέρ της χρήσης ρωσικών κεφαλαίων»
- Το viral βίντεο με ΑΙ «ανατρέπει» τον Μακρόν στη Γαλλία! Η αντίδρασή του
- Από το ΣΔΟΕ στη «ΔΕΟΣ» – Ο ενιαίος μηχανισμός της ΑΑΔΕ κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου
- Τρομερό ΒΙΝΤΕΟ! Σπίτι στη Ρωσία τινάχθηκε στον αέρα
- Τόσο φέρεται πως θα κοστίσει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι (6-8 ατόμων)
- Κυλιόμενη σκάλα εκτός ελέγχου βάζει φοιτητές να τρέχουν! Σοκαριστικό βίντεο έγινε viral
- Άτυπος υγειονομικός συναγερμός στη Γαλλία λόγω… επιδημίας γρίπης
Κύρια Θέματα








