Το μεταγωγικό θα φορτώσει δυνάμεις του βρετανικού στρατού που συμμετείχαν στην άσκηση «Swift Response 2022» στα Σκόπια, οι οποίες ξεκίνησαν την αναδίπλωσή τους και θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται στην Αλεξανδρούπολη.
Στην άσκηση συμμετείχαν πάνω από 2.000 στρατιώτες της Παγκόσμιας Δύναμης Απόκρισης του βρετανικού στρατού (GlobalResponse Force), ενώ μαζί τους συνεκπαιδεύτηκαν άλλοι 1.000, από 8 χώρες του ΝΑΤΟ, υπό τη διοίκηση της 16ης Air Assault Brigade Combat Team.
Η βρετανική δύναμη αποτελούνταν από αερομεταφερόμενο πεζικό και αλεξιπτωτιστές, πυροβολικό, μηχανικό, νοσηλευτικό προσωπικό και ελικόπτερα «Απάτσι» και «Σινούκ».
Τμήμα των δυνάμεων αυτών είχε μεταφερθεί στα Σκόπια μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια του οδικού άξονα.
(Πηγή: evros-news.gr – ΦΩΤΟ:Screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πιερρακάκης: Τα μέτρα που ενεργοποιούνται σήμερα δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή μιας διαρκούς στήριξης
- Το Ιράν θα καλωσόριζε την Ρωσία ως διαμεσολαβητή
- Δείτε πότε τελειώνουν τα μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια
- Έπος! Δείτε πώς ντύθηκε παρουσιαστής ελέω ενεργειακής κρίσης, vid
- Οι θυελλώδεις άνεμοι προκαλούν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες
- Απόκοσμες εικόνες από τον ουρανό που «βάφτηκε» πορτοκαλί στην Κρήτη – ΒΙΝΤΕΟ
- Μήνυμα του 112 για περιορισμό των μετακινήσεων σε Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: Παραμένει σε επιφυλακή η Λέσβος
- Νέο σόου Τραμπ! Τώρα μιλάει για… εκεχειρία: «Θα γυρίσουμε το Ιράν στη λίθινη εποχή»
- Η Ρωσία λέει «όχι» σε πασχαλινή κατάπαυση πυρός









