Οι γαλλικές αρχές κατέστρωσαν σχέδιο για να οδηγήσουν πίσω στον ωκεανό μια όρκα που έχασε τον προσανατολισμό της και βρέθηκε στον ποταμό Σηκουάνα: χρησιμοποιώντας ήχους από φάλαινες-δολοφόνους (όπως αποκαλούνται εξαιτίας της κοινής αγγλικής ονομασίας τους – killer whales).
Ύστερα από μια σύσκεψη στην οποία έλαβαν μέρος Γάλλοι και ξένοι επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένων ειδικών στα θαλάσσια θηλαστικά, ανακοινώθηκε ότι η όρκα θα παρακολουθείται εξ αποστάσεως με drone, ενώ θα εκπέμπονται ήχοι από φάλαινες του συγκεκριμένου είδους, σε μια προσπάθεια να οδηγηθεί πίσω στον ωκεανό.
🇫🇷🐋 The #Seine River has an unusual visitor: a killer whale.
— FRANCE 24 English (@France24_en) May 27, 2022
Its presence is raising concern as authorities say the orca needs to get back to the sea as soon as possible.
It was last spotted in Rouen, Normandy pic.twitter.com/u6L7Bsu8Ap
«Η χρήση αυτών των μη επεμβατικών μεθόδων, από απόσταση πολλών εκατοντάδων μέτρων, θα εμποδίσει σκάφη να την προσεγγίσουν, κάτι που θα μπορούσε να εντείνει το άγχος της και να θέσει σε κίνδυνο τόσο τη ζωή της όσο και την ασφάλεια των διασωστών», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
Η φάλαινα, της οποίας η υγεία επιδεινώνεται στο γλυκό νερό, απομακρύνθηκε από τον ωκεανό πριν από αρκετές ημέρες και κινδυνεύει να πεθάνει.
Η μήκους τεσσάρων μέτρων όρκα, που αναγνωρίστηκε ως αρσενική, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις εκβολές του Σηκουάνα στις 16 Μαΐου, μεταξύ του λιμανιού της Χάβρης και της πόλης Ονφλέρ στη Νορμανδία, προτού διανύσει δεκάδες χιλιόμετρα για να φθάσει δυτικά της Ρουέν.
Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν εικόνες της όρκας στο ποτάμι, με το ραχιαίο πτερύγιό της να εξέχει από το νερό και το χαρακτηριστικό ασπρόμαυρο δέρμα της να είναι εμφανές κάθε φορά που αναδύεται στην επιφάνεια.
photo vid scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρώσος ΥΠΑΜ: Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για πόλεμο μέχρι το 2030 – 1,5 εκατ. στρατιώτες οι ουκρανικές απώλειες, vid
- Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη: Ελεύθεροι δύο κατηγορούμενοι
- Μελόνι για κλοπή ρωσικών κεφαλαίων: «Δεν στηρίζουμε καμία σχετική απόφαση»
- Μητσοτάκης: Είμαι αισιόδοξος ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε εκτόνωση της κατάστασης με τους αγρότες
- Πούτιν: «Ψέματα και υστερίες ότι θα επιτεθούμε στην Ευρώπη» – Τι είπε για ΝΑΤΟ και Oreshnik, vid
- Διορθώθηκε το πρόβλημα με τις… παρακρατήσεις αγροτικών ενισχύσεων
- Δολοφονία μαθητή σε ρωσικό σχολείο: Το Τατζικιστάν καταγγέλλει «επίθεση κινούμενη από εθνοτικό μίσος»
- Και τα δύο κέντρα εξουσίας θέλουν το ίδιο: Δεν είναι τυχαίο αυτό που συνέβη στην Ινδία
- Η Usha Vance απαντά στις φήμες χωρισμού σε σπάνια συνέντευξη – Τι είπε για την Μελάνια
- Τον γύρο του κόσμου έκαναν γυναίκες βουλευτές στο Μεξικό – Μαλλιοτραβήχθηκαν! vid









