Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antoni Blinken, ανακοίνωσε την έναρξης της προσπάθειας να διαμορφωθεί το περιβάλλον της Κίνας σύμφωνα με τα συμφέροντά της διεθνιστικής τάξης πραγμάτων και να σταματήσει η προσέγγιση με την Ρωσία.
Με λίγα λόγια να επέλθει ο πλήρης έλεγχος της Κίνας στους διεθνιστές, έτσι ώστε να εφαρμοστεί παντού η παγκόσμια χούντα και η Ρωσία να μείνει χωρίς τον μεγάλο σύμμαχο!
Ο Blinken δήλωσε την Πέμπτη σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Asia Society Policy Institute στο Πανεπιστήμιο George Washington ότι ενώ η Ρωσία αποτελούσε άμεση απειλή για την διεθνή σταθερότητα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η Κίνα αποτελεί μεγαλύτερη απειλή, καθώς έχει την οικονομική και τεχνολογική δύναμη να επηρεάσει ολόκληρη την πορεία του πλανήτη.
Ωστόσο, ο Blinken αναγνώρισε επίσης ότι οι ΗΠΑ έχουν περιορισμένη ικανότητα να επηρεάσουν άμεσα τις προθέσεις και τις φιλοδοξίες της Κίνας και θα επικεντρωθούν στην διαμόρφωση του στρατηγικού περιβάλλοντος γύρω από την Κίνα. Θα πάνε δηλαδή στα μουλωχτά, γύρω-γύρω από την Κίνα, ελπίζοντας να πετύχουν τον σκοπό τους που είναι να πάρουν το Πεκίνο με το μέρος τους.
Δείτε το βίντεο:
photo youtube
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία
- Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Pepper μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους – Δείτε βίντεο
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 487,9 εκατ. – Επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12
- Βενεζουέλα: Απέπλευσαν δύο τάνκερ με υποπροϊόντα πετρελαίου
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες
- Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2026 –2030: Οδικός χάρτης για ένα ασφαλές ψηφιακό μέλλον στην Ελλάδα









