Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν οι γονείς ενός βρέφους μόλις λίγων ημερών που πέθανε στο Νοσοκομείο Παίδων, επειδή πνίγηκε με το γάλα του. O πατέρας του παιδιού κατήγγειλε στον τηλεοπτικό σταθμό Star ότι περίμεναν να πάρουν εξιτήριο καθώς το μωρό όπως τους έλεγαν ήταν καλά και μέσα σε λίγες ώρες έσβησε. Για την υπόθεση διενεργείται προκαταρκτική έρευνα.
«Οικογενειακώς μας καταστρέψανε. Ούτε ένα συγνώμη δεν μου ζήτησε κάποιος εκεί μέσα. Ένα συγνώμη ήθελα να το ακούσω από τους υπεύθυνους. Δεν μου έμεινε και κάτι άλλο να κάνω μόνο αυτή τη μήνυση. Δεν το πιστεύω ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο σε ένα υγιέστατο μωρό», δήλωσε.
Ο πατέρας του μωρού δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει πως έχασε το αγοράκι του…Ήταν μόλις λίγων ημερών όταν το μετέφεραν στο νοσοκομείο Παίδων για μια ταχύπνοια και φοβούμενοι ότι έχει κορονοϊό. Ήταν αρχές Αυγούστου του 2021.
«Ενώ μας έπαιρναν τηλέφωνο και μας λέγανε ότι “είναι ένα παιδί υγιέστατο γιατί μας το φέρατε εδώ” δηλαδή μας ρίχνανε και ευθύνες γιατί το πήγαμε εκεί…Στις 8 – 9 ημέρες βρήκαμε πέντε κλήσεις από το νοσοκομείο ξυπνώντας εκείνο το πρωί», συνέχισε και πρόσθεσε: «Κατάλαβα με τη μία με τις πέντε αναπάντητες ότι κάτι έχει συμβεί και παίρνουμε τηλέφωνο και μας είπανε ότι χειρότερο μπορούσαμε να ακούσουμε, ότι έγινε εισρόφηση γάλακτος.
Ότι το παιδί τελευταία φορά ταΐστηκε τρεις παρά τέταρτο το πρωί και έξι παρά τέταρτο το πρωί βρέθηκε ωχρό, πνιγμένο μέσα το γάλα του».
Οι γιατροί επανέφεραν το παιδί αλλά ήταν κλινικά νεκρό. Δύο μέρες αργότερα έσβησε για πάντα, στις 13 Αυγούστου. Ως αιτία θανάτου αναφέρεται η διάμεση πνευμονίτιδα και η υποξική εγκεφαλοπάθεια. Ο πατέρας αμέσως μετά το θάνατο πήγε σε αστυνομικό τμήμα και ζήτησε την ποινική δίωξη των υπευθύνων.
Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία, η οποία είναι ήδη σε εισαγγελέα που θα αποφασίσει για την άσκηση ποινικής δίωξης ή όχι.
(dikaiologitika – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανοιχτά και σήμερα τα μπλόκα σε Μάλγαρα, Ευζώνους, Προμαχώνα και Νίκη – Πορεία με τρακτέρ στο Κιλκίς αύριο
- Το Ιράν προειδοποιεί τον Τραμπ ότι τυχόν παρέμβαση των ΗΠΑ κινδυνεύει να αποσταθεροποιήσει την περιοχή
- Το πρώτο θύμα της φονικής πυρκαγιάς σε μπαρ της Ελβετίας είναι 17χρονος παίκτης-θαύμα του γκολφ
- ΕΛΣΤΑΤ: Στο 8,2% το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Νοέμβριο του 2025
- Ρώσος βουλευτής: «Αυτή η περίοδος θα είναι μια μαύρη σελίδα στην ζωή του ουκρανικού λαού»
- Διπλωματικές πηγές: Διαθεσιμότητα να υποδεχτεί εγκαυματίες από το Κραν Μοντανά υπέβαλε η Ελλάδα
- Κραν Μοντανά: Αγωνία για 15χρονη Ελληνίδα που αγνοείται
- Πούμα σκότωσε γυναίκα στο Κολοράντο: Η πρώτη θανατηφόρα επίθεση από το 1999
- Εκκαθάριση στα πανεπιστήμια: Διεγράφησαν πάνω από 308.000 “αιώνιοι” φοιτητές
- S&P Global: Επιταχύνθηκε η αύξηση των νέων παραγγελιών στον τομέα μεταποίησης τον Δεκέμβριο









