Ψυχραιμία συστήνει στους γονείς σχετικά με τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας και καθηγητής παιδιατρική Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.
Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» τόνισε πως αν η ηπατίτιδα αν διαγνωστεί εγκαίρως μπορεί να επέμβει ο γιατρός, να την αντιμετωπιστεί με την χορήγηση αντιφλεγμονώδων φαρμάκων και το παιδί να ξεπεράσει τον κίνδυνο.
Εξήγησε πως δεν ανησυχεί καθώς όπως είπε τα κρούσματα είναι πολύ μεμονωμένα, ενώ στο παρελθόν υπήρξαν ηπατίτιδες που τις προκαλούσαν και άλλοι ιοί όπως η λοιμώδης μονοπυρήνωση.
Το σημάδι που πρέπει να ανησυχήσει τους γονείς είναι ο ίκτερος είπε ο καθηγητής και θα πρέπει άμεσα να απευθυνθούν σε γιατρό: «Όταν έχει το παιδί συμπτώματα ιώσεως κοιτάμε το ασπράδι του ματιού του παιδιού. Εάν κιτρινίσει το μάτι του παιδιού πάμε στον γιατρό αμέσως, δεν περιμένουμε να κιτρινίσει το δέρμα γιατί τότε μπορεί να είναι αργά».
Σε περίπτωση επίσης που το παιδί παρουσιάσει υψηλό πυρετό ή γαστρεντερετικά προβλήματα, τότε οι γονείς θα συμβουλευτούν τον γιατρό ώστε να ψηλαφήσει το παιδί και αμέσως μετά να κάνει εξετάσεις.
(skai – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πακιστάν: 17 νεκροί στις διαδηλώσεις υπέρ του Ιράν
- Τραμπ: Η επιχείρηση στο Ιράν θα διαρκέσει 4 εβδομάδες το λιγότερο
- Πληροφορίες πως επλήγη η αμερικανική πρεσβεία στο Κουβέιτ, vid
- Πρώτος ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8.22μ. στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα
- Ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή “απογειώνει” τις τιμές του πετρελαίου
- YouTuber αναλύει πόσα χρήματα έβγαλε με 200 εκατομμύρια προβολές στο κανάλι του
- Μ. Ανατολή: Το ΥΠΕΞ ενεργοποιεί τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης πρεσβειών και προξενικών αρχών
- Λίβανος: Τριάντα ένας νεκροί και 149 τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα
- Αμερικανικό F-15 καταρρίφθηκε στο Κουβέιτ – Τον γύρο του κόσμου κάνουν τα ΒΙΝΤΕΟ
- Πόλεμος στη Μ. Ανατολή: Έκκληση από Ελβετία για επιστροφή «στη διπλωματία»









