Πούτιν: «Όπως το 1945, έτσι και τώρα η νίκη θα είναι δική μας»

Μήνυμα με αφορμή την επέτειο της νίκης στον Β'Π.Π.

Ο Πούτιν έστειλε συγχαρητήρια μηνύματα με αφορμή την 77η επέτειο της Νίκης στους ηγέτες του DPR και του LPR, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Στα συγχαρητήριά του σημείωσε ότι «σήμερα οι στρατιωτικοί μας, όπως και οι πρόγονοί τους, μάχονται ώμο με ώμο για την απελευθέρωση της πατρίδας τους από τη ναζιστική βρωμιά», εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι, όπως και το 1945, «η νίκη θα είναι δική μας».

«Σήμερα, το κοινό καθήκον είναι να εμποδίσουμε την αναγέννηση του ναζισμού, ο οποίος προκάλεσε τόσα δεινά στους λαούς διαφορετικών χωρών», συμπλήρωσε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «οι νέες γενιές θα είναι αντάξιες της μνήμης των πατέρων και των παππούδων τους».

Στις ευχές του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε αναφορά όχι μονάχα στους στρατιώτες, αλλά επίσης στους πολίτες «του εσωτερικού μετώπου», που «συνέτριψαν τον ναζισμό με αντίτιμο αναρίθμητες θυσίες».

«Δυστυχώς, σήμερα, ο ναζισμός σήκωσε ξανά κεφάλι», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας προς τους Ουκρανούς. «Ιερό καθήκον μας είναι να εμποδίσουμε τους ιδεολογικούς κληρονόμους εκείνων που έχουν ηττηθεί», σε αυτό που η Μόσχα ονομάζει «τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο», να «πάρουν την εκδίκησή τους».

Αυτή είναι και η πρώτη φορά εδώ και εβδομάδες που ο Ρώσος πρόεδρος κάνει έμμεση νύξη στα περί “αποναζιστικοποίησης” της Ουκρανίας και πρωτίστως των περιοχών του Ντονμπάς.

(ΦΩΤΟ:Video screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί