Τα στοχευμένα πυραυλικά χτυπήματα της Μόσχας σε στρατιωτικούς στόχους στην ουκρανική επικράτεια συνεχίζονται.
Στόχος πυραυλικών επιθέσεων έγιναν όμως και άλλες περιοχές στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, χρησιμοποιήθηκαν «πύραυλοι υψηλής ακρίβειας» και καταστράφηκαν ουκρανικά αεροσκάφη στα αεροδρόμια των περιοχών Αρτσίζ, Οδησσού και Βοζνεσένσκ, ενώ πύραυλοι Iskander έπληξαν αμερικανικό και ευρωπαϊκό οπλισμό κοντά στο Χάρκοβο.
Πύραυλοι έπεσαν επίσης στο Μικολάιβ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ πλήγματα αναφέρθηκαν χθες και σήμερα γύρω από το Ντονέτσκ.
Τις τελευταίες εβδομάδες σχεδόν το σύνολο των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων από μεγάλη απόσταση έχει σαν στόχο τερματικούς και αποθήκες ΔΥΤΙΚΟΥ (δηλ. νατοϊκού) οπλισμού.
Μόλις το Σάββατο ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας (Βουλής) Βολόντιν παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως οι ΗΠΑ πολεμάνε ΕΝΕΡΓΑ στην Ουκρανία.
Μία τέτοια παραδοχή από το επίσημο ρωσικό κράτος θα σήμαινε και την έναρξη ενός παγκοσμίου πολέμου, κάτι που μέχρι στιγμής με τις ενέργειές της η Ρωσία του Πούτιν δείχνει να θέλει να αποφύγει πάση θυσία.
(ΦΩΤΟ:Video screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παρατάσεις στις προθεσμίες ολοκλήρωσης ενεργειακών προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
- Βραζιλία: Σε μονάδα εντατικής θεραπείας ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου – Σοβαρή κρίνεται η κατάστασή του
- Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης πολιτών άνω των 65 ετών και ατόμων με αναπηρία
- Θεσσαλονίκη: Εξαγοράσιμη η ποινή φυλάκισης στην 33χρονη που καταγγέλθηκε ότι κούρεψε και χτύπησε την κόρη της
- Στρατιωτική συνοδεία για τα εμπορικά πλοία που βρίσκονται στα Στενά του Oρμούζ ζητούν οι Γερμανοί εφοπλιστές
- Σε ΦΕΚ το πλαίσιο ελέγχων και προστίμων για την αθέμιτη κερδοφορία – Τα 63 βασικά αγαθά υπό παρακολούθηση – Το ειδ. κόστος καυσίμων στα νησιά
- Γροιλανδία: Παραιτήθηκε η ΥΠΕΞ – Το κόμμα της αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό
- Η χαμένη πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου εντοπίστηκε μετά από σχεδόν 2.000 χρόνια (photo)
- Το άγχος αυξάνεται εντός Ευρώπης – Τι ακριβώς συμβαίνει με απλά λόγια
- Σ. Φάμελλος: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να βάλει ταφόπλακα στην ελληνική αγροτική παραγωγή»









