Κανονικά θα γίνεται η διάθεση των αντιικών χαπιών για τον κορονοϊό, με το Υπουργείο Υγείας να έχει μεριμνήσει «για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών με Covid-19 στις θεραπείες αντιικών χαπιών – εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο από το γιατρό τους» χάρη στην «αμέριστη υποστήριξη των νοσοκομειακών φαρμακοποιών».
Συγκεκριμένα, η προμήθεια των αντιικών για τον κορονοϊό «θα γίνεται από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. για τις ημέρες Μ. Παρασκευή ως και Δευτέρα του Πάσχα (22/04 -25/04)».
Επισημαίνεται πως «απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκριση της αντιικής αγωγής Covid-19 από την αρμόδια Επιτροπή και στη συνέχεια η συνταγογράφηση της αγωγής από τον θεράποντα ιατρό», κατά την πάγια διαδικασία.
Ακολούθως, «η αντιική αγωγή Covid-19 μπορεί να παραλαμβάνεται από συγγενή ή φίλο/φίλη του ασθενούς, κατά τις ώρες παραλαβής που έχουν οριστεί, με μόνη την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του/της παραλαμβάνοντος/ουσας, το ΑΜΚΑ του ασθενούς και τον αριθμό της συνταγής».
«Για την είσοδο στα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. δεν είναι απαραίτητο Rapid test, είναι απαραίτητη φυσικά η χρήση προστατευτικής μάσκας», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.
Νοσοκομεία και τηλέφωνα
Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε τους πίνακες με τα σημεία παραλαβής των αντιικών θεραπειών ανά την Επικράτεια, καθώς και τηλέφωνα επικοινωνίας των φαρμακείων:
ΠΕΙΡΑΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟ
ΚΡΗΤΗ
ATTIKH
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΙΟΝΙΟ, ΗΠΕΙΡΟΣ & ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ & ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
newsbeast/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χάρτη με την εμβέλεια των ιρανικών πυραύλων δημοσίευσε η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα
- Σ. Φάμελλος από Ηράκλειο: «Να καλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ο κ. Μητσοτάκης»
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο ΑΘΕ
- Ιράν: Στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης Ματζίντ Εμπνελρεζά διορίστηκε προσωρινός υπουργός Άμυνας
- Επίθεση άνδρα με μαχαίρι στο Εδιμβούργο – Δύο τραυματίες, Vid
- Κυβέρνηση για Σούδα και Μ. Ανατολή: «Δεν υπάρχει λόγος καλλιέργειας φόβου στους πολίτες»
- Από φίλια πυρά καταρρίφθηκαν τρία F-15, παραδέχονται οι Αμερικανοί, vid
- Π. Μαρινάκης: Είμαστε έτοιμοι ώστε μόλις αρθούν οι περιορισμοί πτήσεων να επαναπατριστούν Έλληνες από τη Μ. Ανατολή
- Οι Φρουροί της Επανάστασης στοχοθέτησαν τα γραφεία του Νετανιάχου
- ΠΝΟ: Να κηρυχθεί εμπόλεμη ζώνη ο Περσικός Κόλπος – Αγωνία για τους Έλληνες ναυτικούς









