Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για τους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών.
Η αρχή για τη δεύτερη ενισχυτική δόση έγινε την περασμένη εβδομάδα, όταν ξεκίνησαν τα ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα άνω των 80 ετών, η οποία κινδυνεύει περισσότερο σε περίπτωση νόσησης με κορωνοϊό, ενώ την περασμένη Τετάρτη η πλατφόρμα άρχισε να δέχεται ραντεβού από πολίτες άνω των 70 ετών.
Σχετικά με το σκεύασμα, με το οποίο θα χορηγείται στην τέταρτη δόση, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προτείνει να γίνεται με mRNA εμβόλιο Pfizer και Moderna, σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 4 μηνών μετά τον εμβολιασμό με την πρώτη αναμνηστική δόση (τρίτη δόση).
Σημειώνεται δε ότι σε άτομα που έχουν νοσήσει μετά τη χορήγηση της πρώτης αναμνηστικής δόσης (ή τρίτης δόσης), δεν προτείνεται τέταρτη δόση εμβολίου.
Σε ό,τι αφορά στη χορήγηση τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό, αν και ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, εξετάζεται να γίνει από τον Σεπτέμβριο.
photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έξαλλοι οι θαυμαστές του Stranger Things! “Κράσαρε” το Netflix στο τελευταίο επεισόδιο
- Άδωνις Γεωργιάδης: Με λόγια του αρχαίου λυρικού ποιητή Σιμωνίδη του Κείου οι ευχές για “Καλή Χρονιά”
- Άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί! Σοκαριστικός ο απολογισμός του χτυπήματος εναντίον της Χερσώνας
- Μ. Θεμιστοκλέους: “Δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ με την πολιτική, όμως η μεγάλη αλλαγή έγινε στον COVID”
- Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Εκατό αντικείμενα αποκτούν φωνή και αφηγούνται το παρελθόν
- Το τρυφερό φιλί του Κώστα Καραμανλή στη Νατάσα Παζαΐτη και οι ευχές για “Καλή Χρονιά”
- ΥΠΠΟ: Νέο δίκτυο διαδρομών περιήγησης για επισκέπτες και ΑμεΑ στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης
- ΗΠΑ: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι βύθισε τρία πλοία που μετέφεραν ναρκωτικά
- Χερσώνα: Ξεχειλίζει η οργή στην Ρωσία για το πρωτοχρονιάτικο έγκλημα
- Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Μακρόν: «Πρέπει να προστατέψουμε την ανεξαρτησία και τις ελευθερίες μας»









