Σε νέα φάση περνάει σταδιακά η στρατιωτική επιχείρηση στη Μαριούπολη.
Με απελευθερωμένο όλο τον αστικό ιστό αλλά και το στρατηγικής σημασίας λιμάνι, η προσοχή των ρωσικών στρατευμάτων στρέφεται στις δύο βιομηχανικές ζώνες στον βορρά και τον νότο της πόλης.
Ειδικότερα αχανές εργοστάσιο AZOVSTAL, στα έγκατα του οποίου -σύμφωνα πάντα με ρωσικές πηγές- είναι εγκλωβισμένοι χιλιάδες Ουκρανοί και ξένοι μαχητές, ο ρωσικός κλοιός σφίγγει ακόμα περισσότερο.
Αφού “σφραγίστηκαν” όλες οι πιθανές έξοδοι, επίλεκτες ομάδες Τσετσένων μαχητών έχουν αρχίσει το τελευταίο 24ωρο και εισχωρούν στα ενδότερα του εργοστασίου.
Μάλιστα υπάρχουν αναφορές για επιχειρήσεις Τσετσένων στις σήραγγε του AZOVSTAL όπου έχουν λάβει χώρα σκληρές μάχες.
Δεκάδες είναι οι απώλειες από την πλευρά των Τσετσένων ενώ ακόμα πιο βαριές απώλειες έχουν οι ταμπουρωμένοι Ουκρανοί.
Δείτε πλάνα από τις εξελίσσόμενες επιχειρήσεις σε ένα από τα κεντρικά κτίρια του Azovstal:
Τα δαιδαλώδη υπόγεια περάσματα μετατρέπονται σε παγίδες θανάτου τόσο για τους επιτιθέμενους όσο και για τους αμυνόμενους.
Πρόκειται για μία αρκετά σκληρή και χρονοβόρα διαδικασία εκκαθάρισης, που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Azovstal.
Θυμίζουμε πως η συγκεκριμένη βιομηχανική ζώνη έχει 6 επίπεδα (ορόφους) κάτω από το έδαφος στα οποία οι Ρώσοι έχουν βάσιμες υποψίες ότι κρύβονται ακόμα και υψηλόβαθμοι δυτικοί αξιωματούχοι!
(φωτο:photo screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραμπ: Χωρίς συμφωνία, θα ανατινάξουμε όλα τα ενεργειακά εργοστάσια και τις πετρελαιοπηγές του Ιράν
- Τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. για το ενεργειακό κόστος
- Τότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού
- Συνελήφθη ο 54χρονος για τη δολοφονία της μητέρας και της αδελφής του στου Ζωγράφου
- Το Ιράν εξετάζει την πιθανότητα να αποχωρήσει η Τεχεράνη από τη συνθήκη μη διάδοσης των πυρηνικών
- Ο Ζελένσκι προτείνει… ενεργειακή εκεχειρία στη Μόσχα
- Ένας Ισραηλινός και ένας Λιβανέζος στρατιώτης σκοτώθηκαν σε διαφορετικά περιστατικά
- Έκτακτο Δελτίο από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία Erminio – Ποιες περιοχές θα πλήξει
- Σενάριο «βόμβα» για το Ιράν – Θα επιχειρήσει ο Τραμπ να κάνει κάτι τέτοιο;
- Εκτοξεύονται σήμερα οι ελληνικοί νανοδορυφόροι “ERMIS” από βάση των ΗΠΑ









