Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, “αν η τιμή του φυσικού αερίου διπλασιαστεί, η οικονομική ανάπτυξη της Ιταλίας, φέτος, δεν θα ξεπεράσει το 2,1%”, ενώ “σε περίπτωση που υπάρξουν προγραμματισμένες μειώσεις στην παροχή αερίου σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, το ΑΕΠ της Ιταλίας θα αυξηθεί κατά 0,6%”.
“Πρόκειται για ενδεικτικές προβλέψεις, οι οποίες όμως μας δείχνουν ότι πρέπει να δράσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται για να βρεθούν εναλλακτικοί προμηθευτές και να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία που αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας”, πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών. Παράλληλα ο Ντανιέλε Φράνκο υπογράμμισε ότι “μια δυνατότητα για να αντιμετωπιστεί ο ιδιαίτερα ανησυχητικός πληθωρισμός, είναι να ορισθεί μια προκαθορισμένη τιμή, ένα όριο στην τιμή του φυσικού αερίου”.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ” ο Ιταλός υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Ρομπέρτο Τσινγκολάνι εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση και ότι η Ιταλία καταβάλλει προσπάθειες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης”. Ο υπεύθυνος του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως, σε ό,τι αφορά την εξόρυξη φυσικού αερίου στην Ιταλία, αποφασίσθηκε ότι θα πρέπει να πωλείται σε τιμή που να λαμβάνει υπόψη το συνολικό κόστος παραγωγής”.
Αναφερόμενος, τέλος, στις σχεδιαζόμενες αλλαγές των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών δήλωσε:
“Πρέπει να προβληματιστούμε και να καταλάβουμε αν οι κανόνες ανταποκρίνονται ακριβώς στα όσα οι οικονομικές πολιτικές των χωρών μελών θα πρέπει να κάνουν”, λαμβάνοντας υπόψη “τις νέες προκλήσεις, την πανδημία, την οικολογική μετάβαση και – ως πιο πρόσφατο στοιχείο- τη νέα κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα που δημιουργήθηκε με την ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας”.
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Ελλάδα στους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς των Νορβηγών
- Χειροπέδες σε 2 μασέρ στη Θεσσαλονίκη – Προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπεια 19χρονου κατά τη διάρκεια συνεδρίας
- Βρέφος 10 μηνών με ενδείξεις κακοποίησης στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων
- ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 13 Μαΐου
- Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση στη Λέσβο λόγω του αφθώδους πυρετού
- Στ. Παπασταύρου: Μέσα στον Απρίλιο οι τελικές υπογραφές για το γεωτρύπανο – Πατάμε γκάζι για ερευνητική γεώτρηση το 2027
- Ψηφιοποιείται η άρση κατασχέσεων – Ταχύτερη αποδέσμευση λογαριασμών οφειλετών
- Οι σκύλοι ζουν μαζί με τους ανθρώπους εδώ και τουλάχιστον 14.200 χρόνια, δείχνει νέα μελέτη
- Taylor Swift: Αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια των iHeartRadio Music Awards 2026 – Νέο ρεκόρ
- Έπος: Όταν έχεις μάθει τόσα χρόνια να βγαίνεις από την πόρτα…και δεν θες να αλλάξεις συνήθειες! vid









