Ηλεκτροκίνητο σέρφινγκ δαμάζει κύματα 15 μέτρων (vid)

Ο γνωστός επαγγελματίας σέρφερ Τομ Κουρτ αποφάσισε να ταξιδέψει σε έναν από τους «παραδείσους» της κοινότητας των σέρφερ, την παραλία της πόλης Nazaré στη Πορτογαλία.

Ο Κουρτ που ειδικεύεται στο κάιτ σερφινγκ πήγε στην παραλία στην οποία δημιουργούνται τεράστια κύματα με μια προηγμένη τεχνολογικά σανίδα. Πρόκειται για μια ηλεκτροκίνητη σανίδα που λειτουργεί με υδροπτέρυγα.

Οι υδροπτέρυγες είναι ένα νέο σύστημα κίνησης που έκανε την εμφάνιση του πρόσφατα στη βιομηχανία των θαλάσσιων ταχύπλοων. Οι υδροπτέρυγες ανυψώνουν τα σκάφη πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η τριβή με το νερό και η κατανάλωση ενέργειας κατά 75%-80% σε σχέση με αυτή των συμβατικών.

Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται πλέον και στο σέρφινγκ και ο Βρετανός σέρφερ πήρε μαζί του την προηγμένη σανίδα του για να δαμάσει τα κύματα της Nazaré. Μπήκε στο νερό και κινήθηκε με εντυπωσιακό τρόπο μέσα αλλά και πάνω από κύματα που έφταναν σε ύψος τα 15 μέτρα. Η σανίδα που χρησιμοποίησε ο Κουρτ ονομάζεται Fliteboard, είναι δημιουργία της αυστραλιανής εταιρείας Flite και μπορεί να κινείται πάνω στα κύματα με ταχύτητες που φτάνουν τα 40 χλμ./ώρα.


Παρά το γεγονός ότι ο Κουρτ θεωρείται ο καλύτερος σέρφερ ΄στον κόσμο στις σανίδες με υδροπτέρυγες ομολογεί ότι η χρήση της σε κύματα 15 μέτρων ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Η προσπάθεια του Κουρτ καταγράφηκε σε ένα πραγματικά εντυπωσιακό βίντεο.

naftemporiki/ photo vid scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί