Κάποιες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου ένα τρισεκατομμύριο τέτοιους οργανισμούς εκ των οποίων το 99,9% δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των οργανισμών πιστεύεται ότι βρίσκεται στους ωκεανούς και τις θάλασσες.
Ομάδα ερευνητών με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ohio State στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε μερικές χιλιάδες από αυτούς τους άγνωστους μικροοργανισμούς. Πιο συγκεκριμένα οι ερευνητές αναφέρουν ότι εντόπισαν πέντε χιλιάδες ιούς RNA. Πρόκειται για ιούς που δεν χρησιμοποιούν το DNA (δύο πολυνουκλεοτιδικές αλυσίδες) ως γενετικό υλικό αλλά το RNA που το μόριο του είναι μονόκλωνο δηλαδή χρησιμοποιεί μια αλυσίδα.
Μάλιστα οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι ιοί έχουν πολύ μεγάλη ποικιλομορφία και θα πρέπει για ορισμένους από αυτούς να δημιουργηθούν νέες κατηγορίες ιών. «Ορισμένοι από τους πιο γνωστούς ιούς RNA είναι οι ιοί της γρίπης, ο έμπολα και ο κορωνοϊός που προκάλεσε την πανδημία. Όμως αυτοί οι ιοί είναι απλά ένα ελάχιστο μέρος όσων υπάρχουν στον πλανήτη. Θέλουμε να μελετήσουμε όλους αυτούς τους ιούς συστηματικά και σε ευρεία κλίμακα εξερευνώντας ένα περιβάλλον όπως αυτό των ωκεανών που δεν έχει εξερευνηθεί σε αυτό το επίπεδο επαρκώς μέχρι σήμερα» αναφέρει ο Μάθιου Σάλιβαν, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας δημοσιεύει την ανακάλυψη στην επιθεώρηση «Science».
Οι ερευνητές ανέλυσαν 35 χιλιάδες δείγματα νερού που συλλέχθηκαν από 121 περιοχές και στους πέντε ωκεανούς της Γης. Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός μεγάλου ερευνητικού προγράμματος, του Tara Oceans Consortium, που μελετά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στους ωκεανούς.
(naftemporiki. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κάλεσμα στον Τραμπ να παρέμβει στο Ιράν – Στο βάθος υπάρχουν τα ρωσικά συμφέροντα
- Σάλος στην Ιαπωνία: Γονείς στηρίζουν την απόφαση του γιου τους να εγκαταλείψει το σχολείο για να παίζει video games
- Ομόνοια: Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς που που διακινούσαν ναρκωτικά – Κατασχέθηκαν πάνω από 45 κιλά κάνναβης
- Αδιανόητο περιστατικό στο Βέλγιο: Μεθυσμένος οδηγός έδωσε το τιμόνι στον 12χρονο γιο του
- Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία του Προαστιακού Πατρών – Καθυστερήσεις στα δρομολόγια
- Ο γηραιότερος άνδρας της Καταλονίας έκλεισε τα 110: «Όταν έπαιζα ποδόσφαιρο, περνούσε ένα αυτοκίνητο κάθε 20’», vid
- Κυβέρνηση μειοψηφίας στην Ολλανδία
- Ν. Χριστοδουλίδης για βίντεο με μίζες: Καλώ δημόσια όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει στις Αρχές
- “Η Ελλάδα είναι παντού”: Βρήκε φραπέ και μπουγάτσα στην Αριζόνα, στη μέση του πουθενά, vid
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 16 Ιανουαρίου









