Το μακρινό 2005 ένα φλαμίνγκο με το όνομα «Νο. 492 ή Pink Floyd» δραπέτευσε από το Κάνσας, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως πρόσφατα εντοπίστηκε στο Τέξας, επιβεβαιώνοντας πως κατάφερε να επιβιώσει ελεύθερο παρά τις αντίξοες συνθήκες.
Ο ζωολογικός κήπος από τον οποίο δραπέτευσε δεν κατάφερε να βρει το πουλί πριν φύγει από το Κάνσας, αντιμετωπίζοντας λίγες πιθανότητες επιβίωσης σε μια περιοχή της χώρας χωρίς άλλα φλαμίνγκο και με ελάχιστα περιβάλλοντα που ταιριάζουν στις ανάγκες του.
Ο Ντέιβιντ Φόρμαν από την πόλη Έντνα του Τέξας, χωρίς να γνωρίζει κάτι από όλα αυτά, μαζί με έναν φίλο του, στις 10 Μαρτίου αντίκρισαν ένα φλαμίνγκο. Για την ακρίβεια, είδαν ένα ψηλό, κομψό πτηνό, που στεκόταν στο ένα πόδι, όπως συχνά κάνουν τα φλαμίνγκο.
Έκανε ζουμ με την κάμερα του κινητού του όσο περισσότερο μπορούσε, προσπαθούσε να εξακριβώσει τι έβλεπε, αναφέρει ο Gurdian.
«Το μυαλό μου έλεγε “σε καμία περίπτωση δεν βλέπεις φλαμίνγκο” αλλά τα μάτια μου έλεγαν “αυτό είναι, δεν κάνεις λάθος”», περιέγραψε ο Φόρμαν, που μεγάλωσε σε περιοχή που είναι καταφύγιο πουλιών.
Αξιωματούχοι αρμόδιοι για τα άγρια ζώα στο Τέξας ανέφεραν ότι σίγουρα πρόκειται για το Νο. 492. Το όνομα του φλαμίνγκο προέρχεται από το ταμπελάκι που είχε στο ένα πόδι του, όταν έφτασε στον ζωολογικό κήπο του Κάνσας από την Τανζανία, το 2003. Στο Τέξας του έχουν δώσει το παρατσούκλι «Pink Floyd».
Το πτηνό εκτιμάται ότι είναι 20 ετών. Ήταν ένα από τα 40 φλαμίνγκο που έφτασαν στον ζωολογικό κήπο του Κάνσας το 2003. Τα περισσότερα ήταν περίπου 3 ετών, είχε πει σε συνέντευξη το 2018 ο Σκοτ Νιούλαντ, φροντιστής των πτηνών.
(ethnos. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καναδή ΥΠΕΞ: Όλοι οι Καναδοί ηγέτες – και οι διευθυντές εταιρειών – πρέπει να μιλούν γαλλικά και αγγλικά
- Ευρύτατη πλειοψηφία εξασφάλισε επί της αρχής, το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών και την καλλιτεχνική εκπαίδευση
- Έχετε δει μακάκο να αηδιάζει με αυγό; Το βίντεο έγινε viral
- Οι αρχές στο Ιράν θα επιτρέψουν ακόμη και σε 12χρονα παιδιά να ενταχθούν στους εθελοντές που περιπολούν στην Τεχεράνη
- Συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε σε αστυνομικό με τσεκούρι στους Αμπελόκηπους
- Αναφορά στις «προφητείες, συμπεριλαμβανομένων και των σατανικών» εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
- «Μεγάλο λάθος» η τυχόν ακύρωση της επίσκεψης του βασιλιά Καρόλου στις ΗΠΑ, δηλώνει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Λονδίνο
- Θεσσαλονίκη: Κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ΠΑΘΕ μετά από πυρκαγιά σε ξερά χόρτα
- Μελόνι: «Η Ευρώπη ακολουθεί, επιτέλους, την σωστή κατεύθυνση» για τους «κόμβους επιστροφής παράτυπων μεταναστών»
- Τουρκικό ΥΠΕΞ για επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα: «Σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια και τη ναυσιπλοΐα»









