Δημοσίευμα από Καθημερινή Κύπρου/ΚΥΠΕ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016:
Για υπόσχεση που έδωσε η Ουκρανία στην Τουρκία να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος έναντι της στήριξης που η Άγκυρα προσέφερε στο Κίεβο, στα σχέδιά του για να πάρει πίσω τα εδάφη της Κριμαίας, γράφει σήμερα η τ/κ εφημερίδα Χαμπεράλ.
Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ουκρανού Προέδρου, Πέτρο Ποροσένκο, στις 9 Μαρτίου, στην Άγκυρα, όπου πραγματοποιήθηκε το πέμπτο στρατηγικό συνέδριο υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προστίθεται, δεν αναγνώρισε την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία και προσέφερε στήριξη στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας ως συνόλου.
Μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρεται, υπογράφηκαν στην Άγκυρα διμερείς συμφωνίες, κυρίως για θέματα ασφάλειας και άμυνας, αλλά έγινε και μια κρυφή συμφωνία αναγνώρισης του ψευδοκράτους από την Ουκρανία, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.
Πηγή πολύ κοντά στον Ερντογάν είπε, όπως αναφέρεται, ότι ο Ποροσένκο υποσχέθηκε ως αντάλλαγμα για τη στήριξη της Τουρκίας στα σχέδια της Ουκρανίας να πάρει πίσω την Κριμαία, να αναγνωρίσει σε επίσημο επίπεδο το ψευδοκράτος, όπως αναφέρεται στην Χαμπεράλ.
Εξάλλου στο δημοσίευμα αναφέρεται πως σε περίπτωση που η Ουκρανία αναγνωρίσει το ψευδοκράτος, θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού και στην προστασία των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης