Ανέφερε επίσης ότι η εισβολή θα μπορούσε να αλλάξει θεμελιωδώς τη μορφή της παγκόσμιας οικονομικής τάξης μακροπρόθεσμα.
Εκτός από τον ανθρώπινο πόνο και τις ιστορικές ροές προσφύγων, ο πόλεμος αυξάνει τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, τροφοδοτεί τον πληθωρισμό και πλήττει την αξία των εισοδημάτων, ενώ επίσης διακόπτει το εμπόριο και τις αλυσίδες εφοδιασμού σε χώρες που γειτνιάζουν με την Ουκρανία, σημείωσε σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του.
«Η σύγκρουση είναι ένα σημαντικό πλήγμα για την παγκόσμια οικονομία που θα βλάψει την ανάπτυξη και θα αυξήσει τις τιμές», τόνισε.
Αξιωματούχοι του ΔΝΤ έχουν ήδη δηλώσει ότι αναμένουν να μειώσουν την προηγούμενη πρόβλεψη του Ταμείου για 4,4% παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη το 2022 και στην ανάρτησή τους υπονοούν ότι και οι προβλέψεις τους για την περιφερειακή ανάπτυξη πιθανότατα θα αναθεωρηθούν προς τα κάτω.
(φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Πακιστανός πρωθυπουργός δηλώνει έτοιμος να φιλοξενήσει συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στη Μ. Ανατολή
- Η διαπραγμάτευση είναι καλύτερη από τη σύγκρουση», δηλώνει ο ΥΠΕΞ στον Ιρανό ομόλογό του
- ΣΥΡΙΖΑ: Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το “μηχανισμό” του Μαξίμου
- Υπόθεση Έπσταϊν: Έρευνα στην τράπεζα Edmond de Rothschild
- Η στιγμή που μετεωρίτης κάνει τη νύχτα-μέρα στην Καλιφόρνια, vid
- Ακόμα και στην Ιρλανδία η τοπική κυβέρνηση μειώνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα
- Η Γαλλία καλεί το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε κατάληψη εδαφών στο νότιο Λίβανο
- Μαρινάκης: Δυνατότητα για επιπλέον μέτρα εφόσον η κρίση κλιμακωθεί
- Το ΒΙΝΤΕΟ με τον Ερντογάν που προκάλεσε σάλο στην Τουρκία
- Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απελευθερώνουν Αμερικανό κρατούμενο









